Kommentti: Korihaiden draaman kaari alkoi ja loppuu Loimaalla

0
Korihait on voittanut kaksi edellistä ottelua Bisonsia vastaan, viimeksi Uudessakaupungissa 11. maaliskuuta.

Syyskuun kolmantena päivänä kaikki alkoi Loimaalta harjoitusottelun merkeissä. Tänään kaikki päättyy Loimaalla huikeaan loppunäytökseen. Korihait on tehnyt edellisen puolentoista kuukauden aikana huikean tasonnoston ja pelaamalla selvittänyt tiensä pisteeseen, jossa yksi voitto riittää ensi kauden Korisliiga-paikkaan.

Siihen ei välttämättä olisi aivan sataprosenttisesti uskonut vielä helmikuun alussa, mutta voitto, mistäs muualtakaan kuin Loimaalta, runkosarjan päätöskamppailussa antoi uutta toivoa. Nyt usko on niin kova, että Korihait on mielestäni selvä ennakkosuosikki keskiviikon kamppailuun.

Korihait uiskentelee sen verran kovassa vireessä, että moista ei ole nähty yli kymmeneen vuoteen. Edellisestä seitsemästä ottelusta hait ovat voittaneet viisi ja alemmassa jatkosarjassa voittoja on tullut yhteensä kuusi. Se on koko jatkosarjan kovin lukema.

Mikä on sitten Korihaiden pelissä muuttunut? Selkeä kohta oli tietenkin valmentajanvaihdos. Tulokasvalmentaja Teemu Turunen joutui kovaan paikaan, kun hänet nostettiin ensimmäistä kertaa Korisliiga-joukkueen päävalmentajan pallille tavoitteena nostaa Korihait pois jumbopaikalta.

Nyt hän on voiton päässä tavoitteen toteutumisesta. Bisons-voitto Loimaalla 10. helmikuuta avasi henkisiä lukkoja joukkueessa. Siitä lähtien pelaajien kehonkieli on ollut ihailtavalla tasolla, kun omista ja pelikavereiden suorituksista onnistutaan.

Joukkue tekee yhdessä töitä kentällä ja se näkyy eritoten puolustuspäässä. Vaikka jatkosarjassa Korihaita vastaan on tehty noin 80 pistettä, on joukkueen puolen kentän puolustus erittäin hyvällä tasolla. Neljännes vastustajan pisteitä tulee Korihaiden menetyksistä, joten pallosta huolen pitäminen korostuu päätöspelissä.

Korihait pelaa kapealla materiaalilla, mutta erittäin tehokkaalla. Vahvistukset takovat tasaisesti pisteitä ja omaavat jokainen omat vahvuutensa kentällä. Korisliigan parhaan takamiehen Bojan Sarcevicin arvo on korostunut ja hänen oma pelaaminen on parantunut, kun kentällä on alkukaudesta poiketen hänen ympärilleen sopivia pelaajia.

Sebastian Lindberg ja Manuel Barnes ovat löytäneet selkeät roolit rotaatiosta. Lindberg on ollut vakituinen aloitusviisikon pelaaja, jonka tehtävä on paimentaa vastustajan pallontuojaa koko kentän mitalta ja upottaa kolmosia tarvittavilla hetkillä. Alkukauden varjojen mailla olleen Barnesin rooli on tuoda penkiltä energiaa puolustuspäähän ja taistella irtopalloista. Jokainen onnistuminen hyökkäyspäässä on tietenkin plussaa.

Tämän päivän ottelu on varsin ainutlaatuinen. Ei tule vastaavaa tilannetta mieleen, jossa kauden päätösottelu kahden viimeisen joukkueen välillä ratkaisee putoajan kohtalon.

Korihaiden draaman kaari tähän pisteeseen on kuin elokuvista. Viime kuukausien esitysten puolesta se ansaitsee vielä onnellisen lopun.