Korihailla energiatasot alhaalla – tilanne häntäpäässä mutkistui jälleen

0
Bojan Sarcevic joutui tiukkoihin tilanteisiin Kataja Basketin puolustuksen toimesta.

Korihait joutui pettymään perjantaina Korisliigan alemman jatkosarjan kamppailussa Kataja Basketia vastaan. Kauden ennätysyleisöstä (601) huolimatta joensuulaiset olivat isäntiä paljon energisempiä ja veivät pisteet selvin lukemin 63–79.  Kyseessä oli ensimmäinen yli kymmenen pisteen tappio sitten 4. helmikuuta.

Samaan aikaan Loimaan Bisons voitti Lapuan Kobrat ja ero sarjataulukossa kasvoi jälleen kahteen voittoon, kun kolme kierrosta on sarjaa jäljellä. Tilanne ei ole enää omissa käsissä.

– Lähtökohta on se, että meidän pitää voittaa loput pelit. Tänään ei vain riittänyt, oliko syy sitten energia tai mikä tahansa, päävalmentaja Teemu Turunen pohti lehdistötilaisuudessa.

Alusta lähtien oli havaittavissa, että vierasjoukkueella on enemmän energiaa, kuin kotijoukkueella. Kataja vaikeutti Korihaiden hyökkäyspelaamista puolustamalla hyvin haiden hyökkäyskuviot sekä lukemalla syöttölinjoja.

Menetyksiä Korihaille kirjattiin tilastojen mukaan 14, mutta pahimmillaan tuntui, että niitä oli tuplamäärä. Varsinkin kolmannen neljänneksen alussa tuntui, että jokainen pallonhallinta päättyi menetykseen.

Korihailla oli kuitenkin omat hyvät vaiheensa ottelussa. Puolustus oli paikoittain hyvää, josta Sebastian Lindberg (4pist) ansaitsee isot kehut. Lindberg taisteli Kataja-pelaajien skriinien läpi tarmokkaasti ja riistojakin kertyi kolme.

– Taistelimme ja yritimme tehdä kaikkemme kentällä, mutta olimme vähän väsyneitä ja se näkyy heittoprosenteissa, Bojan Sarcevic kommentoi viitaten 19 prosentin kolmen pisteen heittoprosenttiin.

Sarcevic (8pist/7syöt) jäi pitkästä aikaa alle kymmeneen pisteeseen. Kapteeni oli tiukoissa pihdeissä matsin aikana, mikä sai bosnialaispelurin välillä turhautumaan ottelun tuomarikolmikolle. Myös yleisö oli tuomarikolmikon esitykseen tyytymätön, johtuen epäsäännöllisestä linjasta ja muutamista myöhään vihelletyistä virheistä.

Kotijoukkueen pistehai oli Jalen Jackson 18 pisteellä. Mitchell Smith pelasi vaisuimman ottelunsa haipaidassa tehden hänelle vaatimattomat kahdeksan pistettä, joiden lisäksi laiturille kirjattiin viisi pallonmenetystä. Väsymys on varmasti yksi osatekijä, mutta Korihaiden kauden parhaana pistemiehenä Smithin tehoja tarvitaan joka ilta, jos haiparvi mielii voittoja ottaa.

Ensi viikolla on edessä kaksi ottelua, kun keskiviikkona Korihait matkustaa Lapualle Kobrien vieraaksi. Kauden viimeinen kotiottelu on tiedossa perjantaina, jolloin Uusikaupunki Areenalle saapuu Lahti Basketball.