Korihaille trillerivoitto Nokialla – edellisestä seitsemästä pelistä viisi voittoa

0
Sebastian Lindberg sivusi uransa piste-ennätystään (18), kun Korihait voitti Nokialla. Lindberg upotti kaikki viisi kolmen pisteen heittoaan.

Korihait on oikealla hetkellä äitynyt erinomaiseen vireeseen. Korisliigan alemman jatkosarjan yksi kuumimmista joukkueista otti arvokkaan vierasvoiton BC Nokiasta lukemin 92–87. Haiparvi on voittanut edellisestä seitsemästä ottelusta peräti viisi.

Voitolla Korihait nousi enää voiton päähän Bisonsista, kun neljä ottelua on jäljellä.

Haiparven esitys oli mainiota ensimmäisen kolmen neljänneksen aikana. Hyökkäys rullasi jouhevasti ja hieman paremmalla huolellisuudella ero olisi voinut olla jopa isompi, mitä se parhaimmillaan oli. Juuri ennen kolmannen kympin loppua Korihait johti jo 22 pisteellä.

Nokia ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli hurjalla heittopelillä peliin mukaan. Isäntien kärkipelaajat Steven Haney (26pist), Max Besselink (18pist) ja Justin Pierce (17pist) toivat kotiyleisön iloksi näätälauman jo neljän pisteen päähän.

Bojan Sarcevic (10pist/13syöt) osoitti jälleen arvonsa joukkueelle upottamalla viisi pistettä putkeen ja antamalla Korihaille ratkaisevan johtoaseman, josta Nokia ei enää toipunut.

Voitto tuli koko joukkueen yhteispanoksen turvin. Kentällä käynyt seitsikko onnistui jokainen omilla vahvuuksillaan. Jarett Croff (17pist/5lev) hyödynsi Arnaldo Toron poissaolon korin alla, Manuel Barnes (5pist) oli energinen irtopallotilanteissa ja Mitchell Smith (18pist/6lev) oli vahva oma itsensä.

Smithin ohella haiden ykköspyssy oli Sebastian Lindberg, joka heitti täydellisellä heittopelillä viisi kolmen pisteen heittoa. ”Sebu” summasikin ottelun kulun lehdistötilaisuudessa.

– Saatiin lopussa vielä jännittävä ja faneille mielenkiintoinen matsi. Nokialta puuttui Toro, niin pystyttiin duunaan koreja sisältä ja pelattiin hyvä kolmas jakso.

Perjantaina Uusikaupunki Areenalle saapuu Joensuun Kataja Basket. Mikäli Loimaan Bisons häviäisi samaan aikaan Kobrille ja Korihait voittaisi, niin haiparvi nousisi sarjataulukossa viimeistä edelliseksi ohi biisonilaumasta.