Korihaille voitto tasaisessa kamppailussa – BC Nokia kaatui jatkoajan jälkeen

0
Gokul Natesan upotti kymmenen pistettä jatkoaikavoitossa vanhaa seuraansa vastaan. Kuva: Ella Jalava

Korisliigan alemmassa jatkosarjassa palattiin maajoukkuetauolta takaisin sorvin ääreen. Korihait kohtasi lauantaina Uusikaupunki Areenalla jatkosarjan ykkössijoitetun BC Nokian. Kuukausi sitten nokialaiset veivät voiton viidellä pisteellä, mutta nyt oli isäntien vuoro viedä pisteet. Jatkoajan jälkeen Korihait otti arvokkaan voiton lukemin 86–80.

Ottelu oli äärimmäisen tasainen. Pallosta taisteltiin kiivaasti parketin pinnassa ja jokaisesta joukkueiden erheestä rankaistiin. Piste-ero pysyi koko ottelun ajan alle kymmenessä pisteessä. Korihait oli kuitenkin hallitsevampi osapuoli ja johti ottelua suurimman osan ajasta.

Neljännen neljänneksen alussa Korihait yritti ensimmäistä irtiottoa, kun joukkue nousi suurimpaan johtoonsa (61–52). Tämän kuitenkin BC Nokia kuroi nopeasti umpeen ja loppua kohden mentiin kori korista. Vierasjoukkue pääsi pariinkiin otteeseen tasapisteisiin, mutta johtoon ei rahkeet riittäneet. Tämä saattoi olla merkittävä asia Korihaiden henkisen kantin kannalta.

Kotivoitto oli jo lähellä varsinaisella peliajalla, kun Jalen Jackson (19pist/ 7lev) nosti korin alta hait kahden pisteen johtoon, kun kaksi sekuntia oli jäljellä. Vastapuolen Arnaldo Toro (20pist/ 17lev) vastasi kuitenkin omalla korillaan ja mentiin jatkoajalle.

Edellisessä jatkoaikapelissä Loimaalla Korihait ratkaisi ottelun heti ensiminuuteilla ja niin tapahtui myös BC Nokiaa vastaan. Bojan Sarcevic (15pist/8syöt) ja Mitchell Smith (20pist/11lev) johdattivat parissa minuutissa kotijoukkueen yhdeksän pisteen johtoon (81–72). Vaikka BC Nokia kuroi vielä eron neljään pisteeseen, Korihait pelasi tärkeät hetket fiksusti ja voitti ottelun kotiyleisön iloksi.

Kolmannen voittonsa päävalmentajana ottanut Teemu Turunen kertoi ennen ottelua, että BC Nokian levypallopelaamiseen on kiinnitetty huomiota. Ruudun haastattelussa hän oli mielissään joukkueen esityksestä.

– Neljättä erää ja jatkoajan alkua lukuun ottamatta pärjättiin levypalloissa todella hienosti. Todella kova voitto, Turunen iloitsi.

Päävalmentaja totesi myös heittäjien tunnistamisen olleen hyvä, vaikka muutama merkkausvirhe tapahtui. Esimerkiksi Nokian vaarallinen heittäjä Steven Haney heitti vain kaksi kolmosta sisään 11:stä.

Jatkoajan herra ja hidalgo oli kapteeni Sarcevic, joka upotti yliajalla viisi pistettä. Voisi sanoa, että kapteeni on ollut isoin yksittäinen pelaaja Korihaiden viime aikojen voitoille.

– Johtajat ovat johtajia. Ylistyssanoja löytyy paljon häntä kohtaan, Turunen kehui Sarcevicia.

Korihaiden kärkipelaajista Jarett Croff (12pist/8lev), Gokul Natesan (10pist) ja Sebastian Lindberg (7pist) puolustivat erinomaisesti ja antoivat tärkeätä taustatukea hyökkäyspäässä.

Korihaiden voittaessa lauantaina myös Bisons onnistui napsimaan voiton kotonaan Lahti Basketballista. Näin ollen joukkueiden välinen ero pysyy sarjataulukossa edelleen neljässä pisteessä. Haiparvi jatkaa kotiotteluitaan ensi viikon keskiviikkona kello 18.30 Lapuan Kobria vastaan.