Korihait hoiti pakkovoiton, mutta nyt apuja tarvitaan Joensuusta – ”Olen huomenna vähän Kataja-fani”

0
Korihaiden kauden viimeinen kotiottelu päättyi iloisiin tunnelmiin.

Korihait piti mahdollisuutensa sarjapaikan uusimiselle elossa perjantain alemman jatkosarjan kamppailussa Lahti Basketballia vastaan. Yksi kauden viihdyttävimmistä otteluista monine vaiheineen päättyi kotivoittoon lukemiin 70–63. Voitto oli Korihaiden kuudes voitto alemmassa jatkosarjassa. Se on jatkosarjan kovin voittolukema.

Intensiivinen ottelu, jossa molemmilla joukkueilla oli tulospaineita, alkoi juuri niin verkkaisesti kuin pystyi olettamaan. Kotijoukkue rikkoi kuparisen vasta neljän minuutin pelin jälkeen.

Mitä pitemmälle ottelu eteni, sen selkeämmin Korihait oli hallitsevampi osapuoli. Loistava puolustuspeli ruokki onnistumisia hyökkäyspäässä, mikä sai ennätysyleisön (678) hienoon meteliin. Lahti onnistui tekemään ensimmäisellä puoliajalla vain 18 pistettä.

Toista puoliaikaa tähditti molempien joukkueiden runit. Haiparvi ehti jo uiskennella 21 pisteen johtoon, mutta Lahti kiri 15–0-pisteputkellaan jo kuuden pisteen päähän. Korihait vastasi omalla 13–0-putkellaan pelin jo turvallisen tuntuiseen johtoon.

Viimeisellä minuutilla Korihaiden junioripelaajat pääsivät kentälle, jolloin Lahden ulkomaalaispelaajat iskivät armotta junioreihin. Vierailijat kavensivat pelin vielä 10–0-putkellaan pelin loppulukemiin. Peliaika ehti kuitenkin Korihaiden onneksi loppua.

Seitsemännen voittonsa päävalmentajana ottanut Teemu Turunen kiteytti voiton tiiviiseen puolustuspeliin. Siitä kertoo mm. Lahden 25 pallonmenetystä.

– Lahti teki vain 63 pinnaa, joista meidän menetyksistä ja hyökkäyslevypalloista tuli varmaan prosentuaalisesti iso osa.

– Hyökkäys rullasi toisessa ja kolmannessa erässä ihan hyvin. Ei ollut aina niin kaunista, mutta ei sillä ole mitään väliä, kun voitetaan, Turunen totesi.

Kotijoukkueen korkeimmat pisteet upotti Jarett Croff (17pist/8lev). Sentteri puolusti loistavasti Lahden väkivahvaa Antonio Ballardia, joka jäi Croffin käsittelyssä kahdeksaan pisteeseen. Vierasjoukkueen paras oli kimmoisa Khalil Iverson (22pist/16lev), joka piti lähes yksin Lahtea iskuetäisyydellä vahvoilla otteillaan molemmissa päissä kenttää.

Seuraavaksi uusikaupunkilaisten katseet kiinnittyvät huomiseen Bisonsin ja Katajan otteluun. Bisonsin tulee hävitä ottelu, mikäli Korihait haluaa mahdollisuuden taistella sarjapaikasta ensi keskiviikkona loimaalaisia vastaan. Bisonsin voitolla Korihait jää sarjassa viimeiseksi.

– Toivon sydämestäni, että Kataja voittaa ja olen huomenna vähän Kataja-fani, hymähti Turunen.