Korihait teki Lapualla sen, mikä oli pakko – pakkovoittojen haku jatkuu perjantaina

0
Sebastian Lindberg sivusi Lapualla piste-ennätystään viime viikon vierasottelun tapaan. Kobrien Antto Nikkarinen ei voi muuta kuin ihmetellä.

Korihait selviytyi Lapualta ehjin nahoin, vaikka helpolta tuntunut voitto oli jo lähellä karata evistä. Viisi minuuttia ennen loppua haiparvi johti ottelua jo 15 pisteellä, mutta menetykset olivat lähellä koitua kohtaloksi. Kobrat taisteli itsensä kolmen pisteen päähän, mutta Korihait selvisi säikähdyksellä ja otti 90–84-vierasvoiton.

Vierasjoukkueen ottelun voi jakaa parillisiin ja parittomiin neljänneksiin. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue vei Andre Wessonin (29pist) peliä Korihaiden sortuessa peräti seitsemään menetykseen.

– Joukkuepuolustus oli ihan hyvää, mutta heitimme palloa päin seiniä ja Kobrat juoksi niistä helposti pisteitä. Hyökkäyksellisesti oli aika nihkeää, päävalmentaja Teemu Turunen kommentoi ensimmäistä kymppiä.

Toisella ja kolmannella neljänneksellä haiparvi pelasi järkevämmin hyökkäyspäässä ja puolustuspää tiivistyi. Mitchell Smith (28pist) ja Sebastian Lindberg (18pist) olivat erinomaisissa heittovireissä. Molemmat pussittivat neljä kolmen pisteen heittoa mieheen ja lisäksi Smith nakutti 12 pelitilanneheitosta peräti 11.

– Ekalla puoliajalla sain hyviä heittopaikkoja ja sattui vain tänään osumaan. Ei siinä sen kummempaa, edellisessä kolmessa pelissä yhdeksän kolmosta nakuttanut Lindberg totesi nöyrästi.

Viimeisellä neljänneksellä Korihaiden johto käväisi jo 17 pisteessä, mutta jälleen menetykset sotkivat haiden hyökkäyspeliä. Jalen Jacksonilla (14pist/7lev/7syöt) on ikävä tapa yrittää liian hienoja syöttöjä, jotka valitettavan usein päätyvät menetyksiin. Jacksonilla menetyksiä oli peräti kahdeksan.

Korihaiden onneksi viimeisen jakson kuusi menetystä eivät kostautuneet, vaan puolustuspään pysäytyksillä ja vapaaheitoilla pisteet matkaavat Uuteenkaupunkiin.

– Toisessa ja kolmannessa erässä menetykset vähenivät, jolloin hyökkääminen oli paremman näköistä. 18 menetystä ottelussa on lähtökohtaisesti kymmenen liikaa, Turunen totesi.

Korihaiden voitosta huolimatta ero Loimaan Bisonsiin pysyi edelleen kahdessa voitossa, kun loimaalaiset voittivat BC Nokian. Tämä tarkoittaa sitä, että Korihaiden on pakko voittaa perjantaina Lahti Basketball kotona, ja Bisonsin on hävittävä lauantaina Joensuussa, jotta sarjapaikan kohtalo ratkaistaisiin ensi keskiviikkona Loimaalla.

Tappio perjantaina tietäisi sitä, että Korihait jäisi Korisliigassa viimeiseksi ja putoaisi sarjasta.