Kulttuuri tuo muuta ajateltavaa

0

Koronapandempia ei ole missään nimessä ohi, mutta maailma on kuitenkin avautunut. Osa ihmisistä on ottanut ilon irti ja elänyt kuin ennen pandemiaa, mutta melko suuri osa välttelee edelleen julkisia paikkoja ja ihmispaljouksia.

Kulttuuri- ja urheilujärjestäjille yhtälö on hankala. Kesän tapahtumia suunnitellaan kovaa vauhtia ja vielä kevään aikanakin järjestetään monenlaista.

Tämän lehden ilmestyessä Korihaiden tilanne saattaa olla jo ratkennut, mutta toivoa sopii, että pääsarjatason koripallosta saadaan nauttia Uudessakaupungissa jatkossakin. Korisliigan sarjajärjestelmä, jossa pelataan ylempää ja alempaa jatkosarjaa, on ollut onnistunut. Kaikilla joukkueilla on riittänyt panosta loppuun asti.

Korihaiden kannalta on vain harmittavaa, että myös Loimaalla biisonit heräsivät kevään lähestyessä.

Jääkiekossa Jää-Kotkien kausi on edustusjoukkueen osalta jo päättynyt. Vaikka sarjataso on vain 3. divisioona, on peleissä käynyt tasaisesti yli sata katsojaa. Myös esimerkiksi Kalannin Pallo-65:n pelit naisten salibandyssä ovat kiinnostaneet yleisöä.

Uudenkaupungin teatteri on parin viime vuoden aikana joutunut perumaan ja siirtämään näytöksiä useaan otteeseen. Teatteri muistutti maaliskuussa olemassaolostaan ilmaisnäytöksillä.

Viidesti esitetyn Köyhdyttyäsi olet kuningas -näytelmän katsomoon olisi mahtunut enemmän väkeä, mutta maksuttomat esitykset houkuttelivat mukaan myös sellaisia, jotka eivät yleensä kuluta teatterin penkkejä. Jatkossa osasta heistä voi tulla vakituisia kävijöitä, mihin teatteri tempauksella varmasti pyrkikin.

Teatterin lisäksi kevään aikana Kulttuurikeskus Crusellissa voi kuulla muun muassa maailmanluokan jazzia Severi Pyysalo Trion esittämänä sekä vahvana laulunkirjoittajana tunnetun Edu Kettusen kappaleita.

Urheilu ja kulttuuri eivät ole kuitenkaan rajoitu pelkästään suuriin saleihin ja halleihin.

Lumien sulattua voi pysähtyä pallokentän laidalle seuraamaan juniorien otteluita tai terassikelien alkaessa kuunnella elävää musiikkia ravintoloiden penkeillä.

Pandemia- ja sotauutisten keskellä tarvitaan muutakin ajateltavaa.

Risto-Matti Kärki