Kynnys Ry:n monipuolinen näyttely esillä Kalannissa

0
Hilkka Huotari vetää Kynnys ry:n taideryhmää Turussa.

Turussa toimivan Kynnys ry:n taideryhmän jäsenten töitä esitellään Kalannin kirjaston maaliskuun näyttelyssä.

– Meillä on tapana pitää keväällä vuosinäyttely Turussa, Kynnys ry:n tiloissa ja sitten toinen näyttely jossain muualla. Tämä on itse asiassa jo toinen kerta kun meillä on oma näyttely täällä Kalannissa, selvitti ryhmän ohjaaja Hilkka Huotari.

Taideryhmä kokoontuu kerran viikossa, tosin koronaepidemia on tuonut kokoontumisiin omat rajoituksensa.

– Ryhmän jäsenet ovat hyvin innokkaita ja heille on todella tärkeää päästä tapaamaan toisiaan ja tekemään taidetta yhdessä. Ryhmän vetäjänä minun tehtäväni on lähinnä autan kysyttäessä ja annan kannustavaa palautetta, kuvaili Huotari.

Kalannin näyttely esittelee 12 taideryhmään kuuluvan jäsenen töitä. Jokaisella tekijällä on oma tyylinsä.

– Minulle itselleni värit ja tekniikka ovat hyvin tärkeitä. Aloitin lapsena maalaamisen ihan tavallisilla rautakaupan Miranol -maaleilla ja olen itsekseni sitten opetellut maalaamisen salat myös oikeilla öljyväreillä, kertoi Huotari.

Huotarin on vetänyt Kynnys ry:n taideryhmää jo pitkään.

– Parhaimmillaan ryhmässä on ollut parisenkymmentä jäsentä. Vaikka osa heistä on vaikeasti vammaisia, ei se ole estänyt ketään tekemästä laadukasta ja persoonallista taidetta, totesi Hilkka Huotari.

Kynnys ry on vammaisten henkilöiden ihmisoikeusjärjestö. Kynnyksen perustoimintaan kuuluu mm. lakineuvontaa, kurssitusta, koulutusta, kulttuuria ja kehitysyhteistyötä. Keskeistä kaikessa toiminnassa on vertaistuki, jossa kaksi samassa elämäntilanteessa olevaa ihmistä vaihtaa kokemuksiaan ja neuvoo toisiaan.