Loimaa muuttui viininpunaiseksi – Korihait säilytti Korisliiga-paikkansa

0
Bojan Sarcevic huudatti Korihaiden kannattajia Loimaalla voiton kunniaksi.

”Pohitullin henki on päällä. Kuka voittaa tänään täällä?” Vaikka pelipaikkana oli Loimaan liikuntahalli, lähes kaksisataa Korihait-fania äityi laulamaan legendaarista UU voittaa -kappaletta Korihaiden taistellessa liigapaikasta keskiviikkona Bisonsia vastaan.

Haifanit ottivat äänellisesti liikuntahallin haltuunsa heti ensiminuuteista lähtien ja se siivitti Korihait riemukkaaseen voittoon lukemin 82–76. Jatkosarjan seitsemännen voiton myötä Korihaiden loppukauden kiri huipentui ensi kauden liigapaikan lunastamiseen.

– Ei tartte voittaa mestaruutta, vaan tämä ilo riittää, joukkueen kapteeni Bojan Sarcevic lausui ensitunnelmansa voitosta Ruudun haastattelussa.

Uuteenkaupunkiin täksi kaudeksi tullut Sarcevic oli juuri se pelaaja jatkosarjan aikana, jota Korihaiden seurajohto ja fanit odottivat, kun mies allekirjoitti kolmen vuoden sopimuksen haiparven kanssa. Kapteenin rauhallisuus ja kokemus olivat avainasemassa kauden päätösottelussa, kun henkisesti haastava peli oli tiedossa.

Koko alemman jatkosarjan paras saldo (7voittoa/3tappiota) johtui Sarcevicin mukaan yksinkertaisesti siitä, että muuta vaihtoehtoa ei enää ollut, kun piti alkaa voittamaan pelejä.

– Jätkät näytti kaikille, että me haluamme pelata joukkueena ja pysyä liigassa. Kaksi maagista kuukautta meille päätyi niin kuin me halusimme.

Ottelu eteni Korihaiden komennossa aina kolmannelle neljännekselle asti. Silloin alun hyvä heittopeli katosi, ja Bisons alkoi saamaan onnistumisia niin korin alla kuin kaaren takaa. Bisons kiri 15 pisteen tappioaseman jo yhteen pisteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä Korihailla pysyi maltti hyökkäyspäässä ja vahvistukset Jalen Jackson (20pist), Mitchell Smith (18pist) ja Sebastian Lindberg (12pist) upottivat kovia koreja pitääkseen biisonilauman takanaan.

– Biisonit taisteli loppuun saakka, mutta Uudessakaupungissa on sanonta, että ”ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee”, Sarcevic totesi.

Jos Sarcevic ansaitsee kiitokset, niin sulan hattuun ansaitsee päävalmentaja Teemu Turunen. Nuori valmentaja nostettiin helmikuussa päävalmentajan pallille ja hänen luotsaamanaan Korihait nousi kuin nousi kuiville.

– Kirjoitin ennakossa, että ottelusta tulee varmasti henkien kamppailu ja siinä rajalla olimme kyllä, kun Bisons tuli peliin mukaan. Mutta hienosti kestettiin, liikuttunut Turunen kertoi.

Loimaalle matkanneet haifanit tekivät ottelun tunnelmasta sellaisen, jota ei hetkeen olla Korihaiden pelissä koettu. Sekä Sarcevic että Turunen kiittelivät vuolaasti joukkueen kannattajia.

Korihaiden 38. kausi miesten pääsarjassa päättyi näin ollen voittoon. Ottelun jälkeen joukkueella oli tiedossa pienimuotoinen päätöstilaisuus.

– Jos vaikka pari limpparia joisi, Turunen saneli kameralle sellaisella virneellä, että virkkeen sisällön voisi kyseenalaistaa.