Lounais-Suomen poliisi lisää lupapalvelujen aukioloaikoja

0

Poliisi laajentaa lupapalveluiden aukioloaikoja ja palvelee keväällä lupa-asioissa myös kolmena lauantaina. Suurimmat ruuhkat ovat viime aikoina muodostuneet etenkin Turun pääpoliisiasemalle.

Ensi maanantaista lähtien Turun pääpoliisiasema palvelee toistaiseksi passi- ja henkilökorttiasiakkaita laajennetuin aukioloajoin. Poliisiaseman lupapalveluissa voi asioida maanantaista torstaihin kello 7–19 välillä. Perjantain aukiolot pysyvät entisellään kello 8–16.15.

– Työskentelemme jatkossa maanantaista torstaihin kahdessa vuorossa, jotta asiakkaat saisivat passeja ja henkilökortteja sujuvammin, kertoo komisario Jutta Store Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Lounais-Suomen poliisi tarjoaa mahdollisuuden passien ja henkilökorttien hakemiseen myös viikonloppuisin. Ylimääräisiä aukiolopäiviä järjestetään lauantaisin Turun ja Porin poliisiasemilla.

Turussa lupapalvelut ovat avoinna keväällä kolmena lauantaina, 26. maaliskuuta, 9. huhtikuuta. ja 14. toukokuuta. Porin poliisiasemalla lupapalveluita tarjotaan kahtena lauantaina, 26. maaliskuuta ja 9. huhtikuuta. Lauantaisin asiointiin vaaditaan ennalta varattu aika eli jonottaminen ei ole lauantaisin mahdollista.

– Lauantaipäivien asiointiajat avautuvat varattaviksi seuraavien viikkojen aikana. Ajan voi varata kätevästi poliisin sähköisestä asiointipalvelusta, Store muistuttaa.

Lounais-Suomen poliisilaitos avaa kevään aikana myös lupahallinnon pop up -palvelupisteitä paikkakunnille, joilla ei ole poliisiasemia. Palvelupisteiden sijanneista ja aukioloista tiedotetaan erikseen.

Tällä hetkellä kaikki avautuvat ajat varataan loppuun erittäin nopeasti. Store huomauttaa, että myös peruutusaikoja kannattaa pitää silmällä.

– Kaikille poliisiasemille vapautuu lähes päivittäin peruutusaikoja, joita kannattaa seurata. Kasvaneen kysynnän vuoksi lupa-asioissa kannattaa myös olla liikkeellä hyvissä ajoin, hän sanoo.