Mielettömyydet ja paradoksit

0

Ovat nykyhetkelle tunnusomaisia. Vai mitä mieltä olette siitä, että näyttää pahalta? Asiat ovat toisin sanoen luiskahtaneet länsimaissa aivan poskelleen. Ydinsodan pelossa hallitukset istuvat ”pissa sukassa” tekemässä päätöksiä kokonaisuuden kannalta marginaalisista toimista.

Vaikka näkevät koko ajan, kuinka Venäjän diktaattori sotajoukkoineen raiskaa 50-miljoonaisen kansakunnan. Ampumalla rakennukset ja kodit raunioiksi niin kuin on nähty Syyriassa tehdyksi. Venäläisillä on tapana tarkoituksellisesti tappaa siviiliväestöä sekä ajaa henkiin jääneet asukkaat muualle pakolaisiksi.

Kukaan ei näytä julkisuudessa tohtivan sanoa, että diktaattoria ei aikaisempien kokemusten perusteella voida saada pysäytetyksi muulla tavalla kuin todella nousemalla häntä vastaan. Sinne pitää lähettää sellaiset ”Markus-sedän terveiset”, jotta selusta ja tukialueet raunioituvat ihan samalla tavalla kuin hänen joukkonsa ovat valloitusretkellään aiheuttamassa.

Se on semantiikkaa, että pelon vallassa puhutaan, että sittenhän tulisi ”maailmansota”. Pitää ottaa huomioon, että diktaattoria vastaan on joka tapauksessa ennemmin taikka myöhemmin noustava. Olisi lyhytnäköistä kuvitella, että diktaattori tyytyy siihen valloitusretkeen, mitä nyt on tekemässä. Kokemus osoittaa, että mitä helpommalla diktaattori pääsee, sitä varmemmin hän vain jatkaa ja jatkaa.

Kirjoitin tämän sen takia, että Suomi näissä olosuhteissa on etulinjan valtio, koska maantiede ja historia jo luonnostaan ovat meitä vastaan. Joten meidät voidaan seuraavaksi uhrata muiden vain seuratessa sivusta.

Mutta näille sivusta katsojille voin huomauttaa, että ette Tekään ole lainkaan turvassa. Kun Venäjän ja Kiinan hallitsijat lyövät hynttyynsä yhteen, niin kuin nyt näyttää olevan käymässä, niin nämäpä jakavat läntisen Euroopan ja Amerikan Yhdysvallat keskenään.

Reino Alho