Mobiililuotsi helpottaa ukrainalaisten tuloa Vakka-Suomeen

0
Mobiililuotsi-sovelluksen käyttäjäksi pääsee maksutta.

Muuttajien kotoutumista edistävä maksuton Mobiililuotsi-sovellus julkaistiin tammikuussa. Ukrainan kriisin alettua toteuttajat urakoivat sovellukseen pikavauhtia kieliversion ukrainaksi.

Ensimmäiset sisällöt on käännetty ukrainaksi ja lisäksi sovelluksesta löytyy tärkeää tietoa auttamisen tueksi. Mobiililuotsin voi ottaa käyttöön osoitteesta mobiililuotsi.fi.

Sovellus on alun perin toteutettu osana Ukipolis Oy:n hanketta yhteistyössä muuttajien digitaalisiin palveluihin erikoistuneen CYF Digitalin kanssa. Alkuperäistä toteutusta ovat rahoittaneet Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry ja Keskitien säätiö. Nyt päivitetty versio on tehty täysin pro bono -työnä.

– Yrityksemme CYF Digital on aikoinaan saanut alkunsa pakolaisten kotoutumista edistävästä vapaaehtoisprojektista. Meille oli itsestään selvää, että myös nyt on aika auttaa, kertoo toteutuksesta vastaava CYF Digitalin Susanna Lahtinen

Sovellukseen tehtiin uusi kieliversio ja tarvittavat tekniset ratkaisut Qalmarin kanssa.

– Tuotimme yhdessä Ukipoliksen kanssa sisältöjä suomeksi ja englanniksi ja käännöksissä auttoi Suomen Ukrainalaiset ry. Kaikki antoivat osaamisensa ja aikansa projektiin aivan kuten koko maailma on tehnyt viime viikkoina.

Mobiililuotsin kehityksessä tiiviisti mukana olevat Laitilan ja Uudenkaupungin kaupungit lupasivat projektin toteuttamista varten myös rahoitusta. Se tullaan käyttämään käännöstyön edistämiseen.

– Nyt julkaistava ukrainankielinen versio auttaa alkuun. Mobiililuotsissa on lisäksi todella paljon hyödyllistä sisältöä pidempiaikaista asumista ja kotoutumista ajatellen. Sovellus auttaa heitä osaltaan rakentamaan uutta elämää alueella, kertoo Ukipoliksen projektipäällikkö ja kotoutumisen asiantuntija Mirva Salonen .

Sovellus ladataan osoitteesta mobiililuotsi.fi, eli käyttäjä ei tarvitse sovelluskauppoja. Sovellusta voi myös käyttää puhelimen selaimessa. Se on käyttäjille ilmainen ja mainosvapaa. Sovellusta voi käyttää suomeksi, englanniksi ja ukrainaksi.