Neljäs koronarokotuskierros käynnistyy

0
Sosiaali- ja terveysministeriö maksaa kunnille korvauksia erityisesti testauksesta, rokottamisesta ja koronapotilaiden hoidosta.

U-soten viiden kunnan yhteistoiminta-alue aloittaa neljänsien koronarokotteiden antamisen 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville ikäihmisille. Päätös perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositukseen.

Neljättä rokotetta on jo aiemmin suositeltu vakavasti immuunipuutteisille. Jos henkilö ei ole varma, onko hän oikeutettu neljänteen rokoteannokseen, kaupunki ohjaa lukemaan lisätietoa rokottamiseen vaikuttavasta immuunipuutoksesta THL:n sivuilta.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla lisäksi kolmannen ja neljännen annoksen välissä on oltava vähintään 2 kuukautta, 80 vuotta täyttäneillä tai iäkkäiden hoivakodeissa asuvilla kolmannen ja neljännen väliaika tulee olla 3 kuukautta.

Neljänsiä koronarokotuksia annetaan Rokottamossa (Mörnenkatu 3, entinen Välskärintie 2) ilman ajanvarausta. Koronarokotteeseen voi myös varata ajan Uudenkaupungin verkkoajanvarauspalvelussa. Maaliskuussa aikoja on varattavissa tiistaille 29.3. klo 9–16. Huhtikuusta alkaen koronarokotteita jaetaan ajanvarauksella keskiviikkoisin klo 9–11. Ajan voi myös varata rokotepuhelimen kautta numerosta 02 4612 517.

Fakta
Neljäs rokotus ilman ajanvarausta

keskiviikkona 30.3. klo 12–16
keskiviikkona 6.4. klo 12–16
keskiviikkona 13.4. klo 12–16
keskiviikkona 20.4. klo 12–16