Nyt on aika tehdä asioita, joista tulee hyvä mieli

0

Eräänä iltana lähdin kauppaan kävellen, reppu selässä. Kaupasta tullessa reppu painoi melkoisesti, pitihän se kukkamultakin juuri sillä kertaa ostaa. Oli satanut uutta lunta jäisen maan päälle ja totta kai kaaduin. Ensin tietysti katsoin ettei kukaan vaan nähnyt ja sitten yritin ylös. Ei meinannut onnistua.

Mietin olinko loukannut jalkani jotenkin ja nyt ne eivät toimi. Kovan yrityksen kautta pääsin kuitenkin ylös ja vasta hetken käveltyäni tajusin, että reppu painaa selässä ihan hurjasti, siksi en meinannut päästä ylös. Nauratti oma hölmöys.

Ehkä hassu esimerkki, mutta silloin tajusin, että aina ei huomaa asioita, mitä tapahtuu. Aina ei ymmärrä mikä tarkoitus jollakin jutulla voi olla. Aina ei ymmärrä, että jokin kurja juttu saattaakin olla minulle hyväksi. Aina ei huomaa hyvää ympärillään.

En olisi koskaan ajatellut harrastavani etäjumppaa, puhumattakaan siitä, että olisin leppoisasti jutellut ja puuhastanut kameran minua kuvatessa.

Naapurin neuvosta hankin potkukelkkaani muoviset, leveät jalakset ja niiden avulla olen lumisella jäällä kiitänyt, nauttien ihanasta kevätauringosta. Kaikenlaista uutta kivaa voi syntyä, kun vanhat keinot tehdä asioita eivät ole mahdollisia. Huomaa myös olevansa kiitollinen niistä hetkistä, kun on voinut tavata ihmisiä ja tehdä asioita yhdessä. Huomaa arvostavansa pieniä, arkisia asioita enemmän kuin ennen.

Tulppaanit puskevat esiin kukkapenkistä, jäät alkavat pikkuhiljaa sulamaan ja kahvitkin voi jo nauttia porstuassa auringon lämmittäessä poskea. Kevät on tulossa, valo lisääntyy ja ainakin itselläni iloinen mieli siinä mukana.

Viikko sitten siellä porstuassa istuessani selasin netin ihmeellistä maailmaa ja törmäsin virsilaulu-hetkeen. Päiväkahvit vain ja hetki kerrallansa lauloivat pastori Maikki ja Päivi. Siinä oli iloa ja hassuttelua, jollaista juuri nyt elämään tarvitaan.

Ihan hirmu paljon kivoja juttuja tapahtuu ympärilläni ja yhtä aikaa maailma on täynnä murhetta ja tuskaa, aivan käsittämätöntä sellaista.

Olen aina ajatellut, että kaikella on aikansa.

Olisiko nyt aika tehdä asioita, joista tulee hyvä mieli ja jotka naurattavat?

Olisiko aika huomata, miten paljon hyvää ja kivoja juttuja tapahtuu ympärilläni?

Olisiko aika auttaa omien kykyjen ja voimavarojen mukaan? Saada itselle ja lähimmäiselle hyvä mieli.

Olisiko aika rukoilla?

Nyt eletään paaston aikaa. Jokaisella on omat tapansa viettää sitä. Itsellänikin oli joskus tapana paastota ihan kirjaimellisesti, mutta ihan lähivuosina en ole siihen enää ryhtynyt. Paaston aika on hyvä hetki myös miettiä itselle tärkeitä asioita. Voisinko luopua jostakin tai voisinko tehdä jotakin toisella tavalla. Nyt on hyvä hetki miettiä mikä on minulle arvokasta elämässä, miettiä minkä aika on juuri nyt.

Jaana Kulmala

nuoriso-

työntekijä