Omavaraisuutemme

0

Suomen omavaraisuusaste on tähän saakka ollut melko korkea, mutta nyt sitä uhkaa sekä sisäinen että ulkoinen vaara. Maanviljelijöiden kestokyky on ollut jo pitkään koetukselle, mutta nyt voi jopa kolmannes viljelijöistä joutua lopettamaan, kun lannoitteiden hinnat yhä nousevat.

Nykyisen epävarman maailmantilanteenkin takia olisi ruokahuoltomme entistäkin enemmän turvattava kotimaisella tuotannolla ja siitä syystä viljelyalaa olisi nyt tärkeä lisätä.

Joten ”viherpiipertäjien” aikaansaama ”ennallistaminen” ei ole ollenkaan ajankohtainen. Ruokittavia suita on lisäksi nyt sodan seurauksena vielä entistä enemmän kotimaamme lisäksi kaikkialla, joten ylituotannosta ei ruoan suhteen ole pelkoa.

Niiden, joilla valta Suomessa (vielä) on, pitäisi sitä nyt viisaasti käyttää viljelijöitten ahdingon poistamiseksi.

Valdemar Takaperko