Outlet-myymälä tulossa keskustaan – Kaupunki vuokraa tilat ja palkkaa työntekijät

0

Kaupungin elinkeinopalvelut avaa toukokuun puolivälissä kaupungin keskustaan 19 eri yrityksen yhteisen outlet-myymälän. Myymälä rakentuu kevään aikana K-Market Pikkuherkun alakertaan.

– Kaupunki maksaa tilojen vuokran ja palkkaa sinne kesäksi työntekijät. Katamme kaupungin kulut ottamalla 12 prosentin provision myynnistä. Viemme hanketta eteenpäin yhteistyössä paikallisen yrittäjäyhdistyksen sekä ammattiopisto Novidan kanssa, Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen kertoo.

Outlet-myymälässä on mukana sekä paikallisia että valtakunnallisia yrityksiä. Myyntiin tulee ainakin vaatteita, tekstiilejä ja kosmetiikkaa.

– Ideana on elävöittää keskustaa, tuoda siihen lisää tarjontaa ja houkutella väkeä paikalle. Myymälä on auki seitsemänä päivänä viikossa ja aamusta iltaan elokuun puoliväliin asti, Heinonen lisää.

Heinonen kuvailee outlet-myymälää uusille yrityksille kurkistusikkunaksi Uuteenkaupunkiin.

– He pääsevät kesän aikana näkemään kaupungin potentiaalin. Kesällä kaupungissa on toki myös paljon kaupungissa vierailevia veneilijöitä, matkailijoita ja mökkiläisiä, hän summaa.

Liiketilaa, myymälän logoa ja yleisilmettä kaupunki suunnittelee yhdessä Novidan opiskelijoiden ja opettajien kanssa.

– Tietyt Novidan opiskelijat lähtevät jo kevään aikana mukaan suunnittelemaan myymälää ja heidät palkataan kesäksi töihin myyjiksi. Opettajat ovat taustalla apuna ja he tukevat samalla näiden nuorten aiheesta tekemää opinnäytetyötä, Heinonen lisää.