Päiväkotien toimintaa jouduttu supistamaan– Sairastumisia ja sijaisista pula

0
Kaunisrannan päiväkodissa on ollut henkilöstövajetta, kuten muissakin päiväkodeissa. Lasten turvallisuus on taattu lyhentämällä aukioloaikaa.

Koronaepidemia ei ole todellakaan ohi. Se on näkynyt parin viime viikon aikana Uudenkaupungin päiväkodeissa. Varhaiskasvatuksessa on ollut lapsia vähemmän, mutta niin on ollut henkilöstössäkin.

– Tällaista tilannetta ei ole ollut aiemmin, että toimintaa on jouduttu supistamaan, kun poissaoloja on niin paljon, eikä sijaisiakaan ole saatu, varhaiskasvatuksen johtaja Annina Kiiveri kertoo.

Lokalahden päiväkodin toiminta jouduttiin maanantaina 21.2. keskeyttämään koko päiväksi, koska henkilöstöä ei ollut riittävästi. Lain mukaiset vaatimukset eivät olisi täyttyneet ja varhaiskasvatuksen turvallisuutta ei olisi voitu taata. Vaihtoehdoksi jäi vain, että päiväkoti oli kiinni yhden päivän.

– Onneksi heti tiistaina pystyimme jatkamaan toimintaa.

Kaunisrannan ja Seikowin päiväkodissa on jouduttu lyhentämään aukioloaikoja, koska henkilöstöä ei ole riittänyt. Seikowissa aukioloaikaa lyhennettiin vain puoli tuntia, Kaunisrannassa 1,5 tuntia.

Kiiveri kiittelee lasten huoltajia siitä, että he ovat ymmärtäneet tilanteen, vaikka tilanne on ollut perheille haastava.

Myös henkilöstölle Kiiveri antaa kiitosta joustavuudesta ja siitä, että he ovat jaksaneet.

Kiiveri korostaa, että päiväkotien toiminnan supistamista ei tehdä, ellei se ole täysin välttämätöntä.

– Ensin pyritään päiväkodin sisäisin järjestelyin hoitamaan tilanne, sitten eri yksiköiden välillä, mutta kun joka puolella kaupunkia on sama tilanne, ei ole ollut muuta mahdollisuutta.

Myöskään sijaisia ei ole saatu riittävää määrää, jotta varhaiskasvatustoiminta olisi voitu järjestää turvallisesti henkilöstömitoituksia ja muita säännöksiä noudattaen.

Kiiveri sanoo, että nyt näyttäisi siltä, että ensi viikko olisi poissaolojen suhteen rauhallinen, mutta eihän sairastumisista koskaan etukäteen tiedä.

Toivottavasti korona alkaa jo hellittää, sillä lisänsä tilanteeseen tuo nyt myös kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Super ja Tehy aloittivat kieltonsa jo tällä viikolla, JHL:n ja OAJ:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 7.3. kello 0.01 ja päättyy sunnuntaina 13.3. kello 23.59.