Peli pari pykälää paremmaksi ja nousua tavoittelemaan – KaPa-65:llä edessä kovia otteluita, joihin ei lähdetä nöyristelemään

0
KaPa-65 sai sunnuntaina tuuletella maalia 13 kertaa. Tässä juhlimat Klinta Martinjekaba (7), Emilia Hakanpää (6) ja Aurelija Zarina (77).

KaPa-65:n naiset päättivät 1-divisioonan B-lohkossa kautensa sunnuntaina Pohitullissa tasapeliin ja voittoon. Ennen sunnuntaisia pelejä oli jo selvää, että edessä ovat nousukarsinnat.

Sunnuntaina KaPa pelasi ensin tasapelin turkulaista FBC Loisto Originalia vastaan.

Avauserässä kotijoukkue meni jo 3–0 -johtoon kahdella Klinta Martinjekaban ja yhdellä Petra Juuselan maalilla. Mutta vastustaja hoiti ottelun loput maalit noussen kahdella Inka Kuusiston sekä Kaisa Virtasen maalilla tasoihin.

Päivän toinen peli oli sitten jo niin sanotusti selvää pässinlihaa, kun vaaleansiniset löivät Huittisten SBS Rupua vastaan tulostaululle lukemat 1–10. Liina Hyytiä paukutti tehot 3+1 ja Martinjekaba säesti 1+3. Juusela osui kahdesti ja 1+1-lukemat naputtivat Joanna Paukkunen ja Elina Nummi. Julia Hakanpää saalisti kaksi syöttöpistettä. Maalin naiseen tekivät Emilia Hakanpää sekä Riina Rantanen. Aurelija Zarinalle  merkattiin vielä syöttöpiste.

KaPa-65 sijoittui siis lohkossaan piikkipaikalle ja samasta B-lohkosta jatkokarkeloihin menee SalBa Raumalta. Lohkon pistepörssin vei SalBan Heli Kuusiluoto KaPan Liina Hyytiän ollessa kakkonen.

KaPa-65:n kapteeni Emilia Hakanpää ja varakapteeni Elina Nummi kommentoivat, millä miettein ryhmä lähtee nousukarsintoihin.

– Onhan se hieno päästä jatkoon. Siellä on kovia pelejä tiedossa, Nummi totesi.

– Meillä on mahdollisuudet nousuun, jos saamme vielä pari pykälää omaa peliämme paremmaksi. Meillä on tasainen joukkue ja ratkaisijoita löytyy jokaisesta kentästä, Nummi jatkoi.

Emilia Hakanpää toivoi, että rosteri levenee ja joukkue olisi terve.

– Nyt on ehkä ollut vähän vaikeuksia, kun joukkueessa on ollut koronaa ja muuta sairastelua. Jospa kunto tästä vielä kasvaisi. Meillä on ollut aika pieni porukka. Tänäänkin meitä taisi olla kaksitoista.

Toisaalta periksi ei ole annettu, eikä anneta.

– Kaikki pelaajat ovat sellaisia taistelijoita. Ei aina olla oltu ehkä se taitavin joukkue, mutta sisua on löytynyt, kiitteli Hakanpää.

Jatko-ohjelma oli vielä tätä juttua kirjoitettaessa julkaisematta, mutta Kalannin Pallon väki laskeskeli niin, että heidän kanssaan samassa karsintalohkossa pelaisivat Lahden, Hollolan ja Hämeenlinnan nurkilta ponnistava LASB ja Haukiputaan Heitto.

Ari Anteroinen