Penkkarit ensi torstaina

0
Penkkarimallia Uudestakaupungista vuodelta 2016. Kuva: Päivi Sappinen.
Penkkarimallia Uudestakaupungista vuodelta 2016. Kuva: Päivi Sappinen.

Uudenkaupungin lukion abiturienttien penkkarit järjestetään ensi torstaina. Katukuvassa tulevien ylioppilaiden juhlinta näkyy kello 14 alkaen, kun perinteiset penkkarirekat ajavat kaupungin keskustan läpi. Reitti kulkee Liljalaaksonkatua Rantakadulle, Rauhankadulta Ylisellekadulle, sieltä Koulukadulle, Alisellekadulle ja Pohjoistullikatua Viikaistenkadulle.

Ajelun lähtö- ja päätepiste on Novidan piha Viikaistenkadun puolella, koska lukiolaiset ovat siellä väistötiloissa. Autot kulkevat kävelyvauhtia ja jokaisen auton kulmalla on huomioliivein varustautunut liikenteenohjaaja.

Lukion päättymistä juhlistavat abiturientit aloittavat karnevaalitunnelman lukiossa jo aamupäivän aikana. Penkkarit oli alun perin tarkoitus järjestää normaalilla paikallaan helmikuussa, mutta korona siirsi juhlintaa.