Pyykin kuivauksessa ovat konstit monet

0
Kuvan telineellä ikää 57 vuotta. Lahjaksi saatu, ”Kalle” Lehmuskosken tekemä, esikoisen kastejuhlaan. Alun perin hinattiin ylös vinssillä, mutta nyt se on käytössä koukkujen varassa lähellä kattoa. Hyvin toimii ja tietysti tarvitaan turvalliset tikaraput ja kohtalainen kiipeilytaito!

Uudessa talossa asuva henkilö otti lehteen yhteyttä ja kyseli, miten eri talouksissa on ratkaistu pyykinkuivaus. Kuivuvat vaatteet kun tuntuvat aina luovat epäjärjestystä.

Kesällä pyykit kuivuvat nopeasti raikkaantuoksuisiksi ulkona pyykkinarulla, mutta myös talviaikaan pyykkejä pitää kuivata. Tosin Martat verkkosivuillaan muistuttavat, että pyykki kuivuu myös pakkasilmassa, kun

pyykeissä oleva kosteus jäätyy ensiksi ja sen jälkeen haihtuu kuivassa pakkasilmassa.

Yläkoulun Onni -niminen kotitalouskirja kertoo, että pyykin kuivaamiseen tarvitaan eri vaihtoehtoja.

– Vaikka kotona olisi kuivausrumpu tai -kaappi, myös pyykkinaru tai kuivausteline tarvitaan. Kaikkia tekstiilejä ei voi kuivata koneellisesti, kotitalouskirjassa neuvotaan.

Koulukirjan mukaan tärkeää on, että pyykin kuivaustila on hyvin ilmastoitu. Opus muistuttaa, että sauna tai patterin päällinen eivät ole paloturvallisia pyykin kuivauspaikkoja.

Pyysimme lukijoiltamme kuvia sekä hyvistä että ei niin toimivista pyykinkuivatusratkaisuistaan.

Iida Kauppi