Sodalla ei ole välitöntä vaikutusta Valmet Automotiven toimintaan

0
Sota Ukrainassa ei suoranaisesti vaikuta Valmet Automotiven tuotantoon.

Viikon verran jatkunut Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ei vaikuta suoraan kaupungin suurimman työnantajan toimintaan.

– Venäjän sota ei vaikuta suoraan Valmet Automotiven toimintaan, sillä meillä ei ole yhtään osatoimittajaa Venäjällä tai Ukrainassa. Myös logistiikkaketjujen toimivuus on varmistettu, selvitti Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

Tilanne ei kuitenkaan ole autoteollisuudellekaan helppo tai riskitön.

– Olemme kartoittaneet sodan meille aiheuttamia riskejä, ja ne liittyvät ennen kaikkea yleiseen taloudelliseen tilanteeseen, kuten energian hinnan nousuun. Riskinä on myös mahdolliset negatiiviset vaikutukset maailmantalouteen, joka voisi näkyä autojen myyntimäärissä, totesi Mäki.

Yhtiössä ei kuitenkaan ole seurattu tilannetta toimettomana. Halu auttaa sodan siviliuhreja synnytti Uudenkaupungin autotehtaalla ajatuksen hyväntekeväisyyshuutokaupasta.

– Ajatuksenamme on pitää huutokauppa, jossa myydään kaikki varastossamme ja seinillä olevat taulut ja luovuttaa huutokaupan tulot SPR:lle Ukraina-työhön. Huutokauppa järjestetään 20.3. klo 13-15 autotehtaan vierailijakeskuksessa, kertoi Mäki.

Lisäksi Valmet Automotiven Puolan toimipaikassa, Zaryssa henkilöstö on järjestänyt keräyksen, jolla Ukrainaan lähetetään muun muassa lääkkeitä ja vaatteita.

Valmet Automotiven työntekijät edustavat kymmeniä eri kansallisuuksia. Yhtiössä on otettu aktiivinen rooli myös uutistiedon jakajana.

– Olemme viestineet asiasta henkilöstöllemme jo samana päivänä kun taistelut alkoivat. Tuemme henkilöstöämme tässä tilanteessa, ja tarjoamme työterveyshuollon kautta keskusteluapua kaikille sitä haluaville. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehitystä ja kerromme siitä eteenpäin työntekijöillemme, totesi viestintäpäällikkö Mikael Mäki.