Sodan lait

0

Sanontojen mukaan maassa on aina armeija, ellei oma niin vieras. ”Jos haluaa rauhaa, on valmistauduttava sotaan”. ”Hajota ja hallitse” on ollut Putinin menetelmä. Hän on saanut monet Euroopan maat riippuvaisiksi Venäjän energiasta.

Asiassa on myös kysymys rosvon ja poliisin suhteesta: rosvo on aina askeleen edellä ja poliisin pitää toimia lain mukaan, mutta rosvolle laki ei muodosta estettä. Eivät ns. pakotteet vaikuttaneet mitään siihen, kun Venäjä otti Krimin haltuunsa. Eivätkä nämä nykyiset pakotteet ole haitanneet Putinia, vaan Venäjän kansaa, josta Putin vähät välittää.

Vain Ukrainan kansan sinnikkyys ja hyökkäävän armeijan avuttomuus on tähän saakka hidastanut maan valloitusta. Mikäli Putin saa jatkaa ”venäläisten suojelemiseksi ja vapauttamiseksi” tekemiään hyökkäyksiä, pian on Suomen vuoro, vaikka Suomessa asuvat venäläiset eivät haluaisikaan tulla ”vapautetuiksi”.

Venäjän kansa on suurimmaksi osaksi propagandan uhrina Putinin tukena ja ne jotka ”vääriä” tietoja julkaisevat, saavat siitä kärsiä. Jos ei Putinia ja hänen kolmea ”takapiruaan” saada pysäytetyksi, ollaan kohta maailmansodassa ja kenties jopa maailmanlopussakin, kun Putinilla on ”punainen nappula” käden ulottuvilla.

Valdemar Takaperko