SPR aloitti hätäapukeräyksen Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi

0
SPR ohjaa katastrofirahastosta varoja Ukrainan kriisissä auttamiseen.

Suomen Punainen Risti ilmoitti maanantaina antavansa lahjoittajiensa tuella 100 000 euroa lisäapua kansainvälisen Punaisen Ristin työhön Ukrainassa. Samalla SPR aloitti hätäapukeräyksen Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Uudessakaupungissa SPR:n Uudenkaupungin osasto järjestää lipaskeräyksen huomenna perjantaina.

– Lipaskeräys toteutetaan samaan tapaan kuin vuosittainen Nälkäpäivä-keräys, eli kerääjämme päivystävät keräyslippaiden kanssa suurimpien markettien edustalla, selvitti SPR:n Uudenkaupungin osaston keräystoiminnan yhdyshenkilö Kyösti Hallikainen.

Kerääjät ovat liikkeellä siis huomenna perjantaina kello 12-18 välisenä aikana. Vapaaehtoiset kerääjät tunnistaa SPR:n punaisesta liivistä ja lippaasta.

– Tämä keräystapahtuma toteutetaan pikavauhtia ja vaikka meillä onkin kasassa jo ihan mukavasti vapaaehtosia kerääjiä, niin vielä voi ilmoittautua mukaan. Jos siis olet halukas käyttämään muutaman tunnin huomisesta päivästäsi SPR:n lipaskerääjänä, niin ota yhteyttä minuun numeroo 040-5317919, kannusti Kyösti Hallikainen.

– Toivomme, että ihmiset ovat myötämielisiä keräykselle ja varaavat perjantaina kauppareissulle mukaan käteistä rahaa. Käytössä on myös mahdollisuus antaa lahjoitus MobilePayn kautta. SPR:n Uudenkaupungin osaston MobilePay numero on 28755, lisäsi Hallikainen.

Lipaskeräyksen ohella hätäapukeräyksen voi osallistua myös lahjoitamalla esimerkiksi Punaisen Ristin verkkosivujen kautta.

Keräysvarat ohjataan kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa kontaktilinjan molemmin puolin apua sitä tarvitseville.

Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita. Se auttaa myös kadonneiden etsinnässä.

Kansainvälinen Punainen Risti on toiminut konfliktialueella Ukrainassa koko lähes kahdeksan vuotta kestäneen sodan ajan. Myös Suomen Punainen Risti on toimittanut vuosien ajan tukea Ukrainaan.

Suomen Punainen Risti on valmiina auttamaan myös kotimaassa ja tilannetta seurataan aktiivisesti. Punainen Risti auttaa aina avun tarpeessa olevia ja tukee viranomaisia onnettomuuksissa ja häiriötilanteissa.

– Vapaaehtoisemme kaikkialla Suomessa ovat valmiudessa auttamaan. Tuemme kansalaisten henkistä hyvinvointia ja kriisinkestävyyttä. Punaisella Ristillä on myös tarvittaessa valmius vastaanottaa ja auttaa konflikteista pakenevia. Tuemme viranomaisia suojaa hakevien ihmisten vastaanotossa, vaikka hyvinkin nopeasti, kertoi kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja.