Suomalaisten on hyvä katsoa eteensä

0

Eli varoa, että emme joudu nenästä vedetyiksi. Maailma on kavala.

Nykyinen kriisi lienee lähtenyt siitä, että Ukrainassa ehkä haksahdettiin liikaa kuuntelemaan ”seireenien laulua”, jota niin sanotuissa lännen demokratioissa on jatkuvasti laulettu.

Todellisuudessa demokratia ja länsimaat ovat kaksi aivan eri asiaa. Johtavien länsimaiden hallitukset eivät suinkaan ole aikoneet, eivätkä edelleenkään aio, käytännössä ryhtyä vastaamaan tällaisen propagandan leviämisestä johtuvista ongelmista. Mutta ovat koko ajan olleet käyttämässä demokratiaakin yhtenä työvälineenä oman valtapiirinsä laajentamiseksi.

Sen takia näiden hallituksille ei liene ollut mikään yllätys, että heidän vastapuoleksi käsitetyssä valtiossa näin on herännyt pelko alistettuun asemaan ajautumisesta.

Kriisin seuraava vaihe on tämä käynnissä oleva sota, jota Venäjän hallitus ei ole suostunut sodaksi kutsumaan. Juuri tämähän on osoituksena siitä, että Venäjän hallitus katsoo vastapuolekseen johtavien länsimaiden hallitukset, jotka taas eivät katso olevansa konfliktin osapuolia.

Ukraina on siis vain pelinappula suurvaltapelissä ja sen maa ja kansa sijaiskärsijöinä. Mutta johtavat länsimaat ovat yllyttäjinä ja avunantajina. Ikävä kyllä Venäjän hallitus on näissä olosuhteissa vahvasti ylireagoinut päättäessään hyökätä veljeskansansa kimppuun.

Sota ei ole riittävä sana kuvaamaan käynnissä olevaa kansanmurhaa. Tosin venäläiset ovat kyllä olleet tekemässä tätä jo aikaisemminkin. Silloin pyrkivät näännyttämään ukrainalaiset nälkään. Mutta eihän Euroopan vilja-aitassa asuvia onnistuttu silloin hävittämään yhtä vähän kuin urheasti taistelevia ukrainalaisia nytkään voidaan.

Turvallisuutta etsivillä suomalaisilla on nyt edessään kysymys liittymisestä Natoon. Ettei vaan olisi ”seireenien laulun” kuuntelemista tämäkin. Ei meitä auttamaan rientäviä taida tiukan paikan tullenkaan oikein mistään löytyä. Pitää vain huolehtia omasta puolustuksesta ja siinä mielessä puolustusliittoon kuulumisesta voi olla selvää etua. Hallituksemme tehköön niin kuin selvitysten perusteella parhaaksi katsoo.

Aamulla postilaatikolle rientäessäni korviini kantautui tikan räväkkä lemmenpäristys prrrr prrrr. Luonto se on, jota on kuunneltava, eikä propaganda ja sen takana oleva aatemaailma ilman hyviä tekoja. Pagus on latinaksi kylä ja propaganda tämän mukaan siis vain kyläläisten puheet.

Ystävällisin terveisin

Reino Alho