Suukarintieltä varataan kaksi tonttia jatkokehitykseen

0

Kaupunki varaa Kaupunginlahden rannasta kaksi tonttia Uudenkaupungin Aittaranta Oy:lle kahdeksi vuodeksi. Päätöksen asiasta teki maanantaina kokoontunut Uudenkaupungin kaupunginhallitus.

Osakeyhtiön takana ovat uusikaupunkilaiset Kari Dahlberg ja Hannu Hotanen , jotka omistavat muun muassa Aittarannassa sekä Kalannissa kiinteistöjä.

Miehet pyytävät, että Suukarintie 2–4 eli kesäteatteri Lentävän lokin käyttämän rakennuksen alla oleva tontti ja siitä eteenpäin oleva tyhjä hiekkakenttä varataan heille, koska heidän tarkoituksenaan on kehittää aluetta osittain sekä asumiseen että yleishyödylliseen käyttöön.

Dahlbergin ja Hotasen tavoitteena on esittää mahdollisimman nopealla aikataululla tarkempia kehityssuunnitelmia ja mahdollinen yhteistyöehdotus kaupungille. Miesten esityksessä todetaan, että hanke parantaisi toteutuessaan Kaupunginlahden rantamiljöötä.

Kaupunki haluaa Uudenkaupungin Aittaranta Oy:ltä alueen kehittämissuunnitelman seuraavan kahden vuoden kuluessa. Sen jälkeen kaupunginhallitus tekee päätöksen jatkotoimenpiteistä, joista ensimmäinen on asemakaavaprosessin aloittaminen.

Alueen käyttäminen muuhun kuin asemakaavan mukaiseen teollisuus- ja liikerakentamiskäyttöön vaatii asemakaavan muutoksen.