Suuren isänmaallisen sodan sankarivaltio

0

Stalin ja Hitler käynnistivät toisen maailmansodan niin sanotulla Molotovin-Ribbentropin hyökkäämättömyyssopimuksella 23.8.1939. Sotaan sotkeutui 27 valtiota.

Vain Yhdysvaltojen jättimäisen sotilaallisen ja taloudellisen avun turvin neuvostoarmeija kykeni etenemään ryöstäen ja raiskaten Saksaan. Tuloksena oli rautaesiripulla jaettu Eurooppa ja kylmä sota.

Saavutusta on itäisessä naapurissamme myöhemmin juhlittu ”suuren isänmaallisen sodan” omana voittona (voiton päivä 9.5.). Jotkut suomalaisetkin ovat saaneet kunnian (?) olla mukana juhlassa!

Kulissit ovat kaatuneet ja naamiot tippuneet. Neuvostoliiton perillinen Venäjä on osoittautunut edeltäjäänsäkin pahemmaksi valheen, vääristelyn, uhkailun, kiristyksen, varastamisen ja murhaamisen suurvallaksi, jonka vahvuudesta ovat jäljellä ydinaseet ja ”geopoliittinen asema”.

Sankarivaltio hyökkäsi Suomeen 30.11.1939 kärsien mittavat tappiot. Se onnistui Talvisodan ja myöhemmissä Jatkosodan rauhanehdoissa naapurinsa kurittamisessa, joka jatkui vielä kylmän sodankin ajan.

Kurittamisen seurauksena suomettumisilmiöt lisääntyivät yhteiskuntamme lukuisilla aloilla. Näkyypä noita jälkiä iskostuneen vieläkin esimerkiksi joihinkin korkean tason poliitikkoihimme ja EU-parlamentaarikkoihimme, Suomi-Venäjä-seuraan ja sille valtionavustuksia jakaviin sekä erinäisiin yhtiöihin.

Talvisodan päättymisen muistopäivää on Suomessa vietetty vuosittain murhemielin. Pitäisi ehkä muistaa myös Talvisodan alkamisen päivää 30.11.1939, jolloin ajatukset yhdistyvät eittämättä tämän ajan tapahtumiin.

Suuren isänmaallisen sodan sankarivaltio Venäjä aloitti 24.2.2022 tällä kertaa ”talvisodan” hyökkäyksensä Ukrainaan, jonka Krimin ja Ukrainan itäosia se oli miehittänyt jo vuonna 2014. Tätä kirjoitettaessa ei vielä ole näkyvissä uutta ”voiton päivää”.

Hannu Luotola