Swingiä, rockia ja iskelmää Cruselliin

0
Sunny Side Swing Band on konsertoinut Uudessakaupungissa kerran aiemmin, kolme vuotta sitten.

Elävä musiikki on tehnyt paluun konserttisaleihin. Kulttuurikeskus Crusellissa kuullaan tänä keväänä myös swingiä. Naantalilainen Sunny Side Swing Band musisoi Uudessakaupungissa lauantaina 26.3. kello 18.

Sunny Side Swing Band on big band, jonka tyylilajit ulottuvat jazzin eri lajeista popin ja rockin kautta iskelmään. Orkesterin ohjelmisto käsittää kotimaista ja ulkomaista musiikkia. Vuonna 2010 perustetussa orkesterissa on parikymmentä soittajaa Turun seudulta. Konsertin laulusolisteilla on juuret Vakka-Suomessa: Matti Mäntylä on kotoisin Kalannista, hänen tyttärensä Susanna Mäntylä asuu Vehmaalla ja Ritva Setälä on kotoisin Laitilasta.

Kokoonpanoa johtaa Samuli Nieminen.

Konsertin kappaleista big band -musiikkia edustaa muun muassa Chattanooga Choo Choo. Pop-hiteistä kuullaan ABBAn Waterloo, Beatlesin Norwegian Wood ja TOTOn Africa originaaleista virkeästi poikkeavina sovituksina. Kappale Americano tuo konserttiin lattarirytmejä ja New York, New York sinatramaisia soundeja.

Sunny Side Swing Band on konsertoinut Uudessakaupungissa kerran aikaisemmin, kolme vuotta sitten.