Täst vinkkelist, Marko Pitkärannan huomioon

0

Kiitos osuvasta kirjoituksesta.

Kun itse aloitin työelämässä 1971, teollisuusyritysten johtoporras oli toimitusjohtaja/isännöitsijä ja joukko päälliköitä, joilla oli johdettavanaan 20–200 hengen osastot.

Kaupallisissa yrityksissä oli jo silloin enemmän johtajia ja päälliköitä, joilla oli vain 5–20 alaista.

Sittemmin tittelit ovat inflatoituneet. Entisistä päälliköistä on tullut johtajia ja ilman alaisia olevista asiantuntijoista päälliköitä. Syyksi sanotaan, että täytyy olla vähintään päällikkö, jotta saa audienssin asiakkaalta.

Tämä kehitys näkyy myös Uudessakaupungissa. Autotehtaalla on nyt pitkälti toistakymmentä johtajaa, kun heitä vuonna 1979 oli kolme. Lauantain US:n etusivulla on Säästöpankin mainos, jossa esitellään kaksi yritysasiakkuuspäällikköä ja yksi sijoituspäällikkö, joilla tuskin on alaisia.

Titteliterveisin

Juhani Koskinen

Hankinta- ja logistiikkajohtaja (eläkk.)

Uusikaupunki