Teatterissa on tarjolla hervotonta hupailua ja ihan ilmaiseksi

0
Köyhdyttyäsi olet kuningas -näytelmässä ovat mukana mm. Päivi Heikkilä, Tiina Luolamaa ja Mirja Sinisalo.

Uudenkaupungin Teatteri ja Uudenkaupungin kulttuuritoimi ilahduttavat kaupunkilaisia maaliskuussa ilmaisilla teatteriesityksillä.

– Haluamme näin kannustaa kaupunkilaisia lähtemään liikkeelle kulttuurin pariin. Koronaepidemian takia olemme joutuneet siirtämään ja peruuttamaan suurimman osan kulttuuritapahtumista kahden viime vuoden aikana, mutta nyt, rajoitusten päätyttyä, tilanne näyttää valoisammalta, totesi Uudenkaupungin kulttuuripalvelujen vastaava Petri Hatakka.

Kulttuuri kuuluu kaikille ja toivonkin, että voisimme myös jatkossa tarjota ilmaisia teatteriesityksiä entistä useammin, lisäsi teatterinjohtaja Jari Luolamaa.

Ilmaisnäytäntönä Uudenkaupungin teatteri esittää Dario Fon hervottoman hupailun ”Köyhdyttyäsi olet kuningas”.

– Sama näytelmä oli teatterin ohjelmistossa noin kuusi vuotta sitten. Näyttelijämme halusivat tehdä näytelmän uudelleen ja niinpä kuuden näyttelijän komedia nähdään nyt teatterin suurella lavalla, selvitti Luolamaa.

Ensimmäisen kerran näytelmä esitetään 19. maaliskuuta ja kaikkiaan ilmaisnäytäntöjä on viisi.

– Liput ovat siis ilmaisia, mutta halutessaan katsojat voivat maksaa lipuista haluamansa summan. Maksu tapahtuu joko käteisellä teatterissa oleviin keräyspisteisiin tai suoraan teatterin tilille. Näin kerätyt varat tulemme käyttämään ilmaisen lastenteatterin tekemiseen, kertoi teatterinjohtaja Luolamaa.

”Köyhdyttyäsi olet kuningas” -näytelmä on hervoton hupailu ihmisen herkkäuskoisuudesta ja tyhmyydestä. Tapahtumat sijoittuvat keskiajan Italiaan. Kiertävä teatteriseurue kiertää viihdyttämässä kansaa, mutta joutuu ongelmiin virkavallan kanssa. Virkavalta kuitenkin lämpenee teatteritaiteelle ja päätyy lopulta itsekin näyttämölle. Yllättävän tilauskeikan takia teatteriseurue pääsee esittämään elämänsä esityksen ja samalla koetaan teatterin parantava vaikutus. Ensi kuitenkin viilataan linssiin oikein olan takaa.

Näyttelijöinä lavalla nähdään kuusi naista: Päivi Heikkilä, Irmeli Laiho-Andersson, Helka Loijas, Tiina Luolamaa, Emmi Mickelsson ja Mirja Sinisalo . Näytelmä kestää 45 minuuttia ja sen ikäsuositus on 10 vuotiaasta ylöspäin.

Ilmaisten lippujen jako alkaa kulttuurikeskus Crusellissa sunnuntaina 6.3. klo 12-13. Lippuja annetaan maksimissaan 4 per henkilö. Mikäli lippuja jää jäljelle, jaetaan ne seuraavalla viikolla kulttuurikeskus Crusellissa maanantaista torstaihin kello 9-17.

– Mikäli katsomossa on tilaa, niin näytäntöihin otetaan toki katsojia myös suoraan ovelta, mutta varminta on hakea oma lippu etukäteen, muistutti näytelmän ohjauksesta vastaava Jari Luolamaa.

Teatterissa toimitaan yhä terveysturvallisuus edellä, eli maskin ja käsidesin käyttöä suositellaan.