Tyks varautuu hoitoalan lakkoon perumalla kiireettömiä toimenpiteitä

0

Tyks varautuu hoitoalan todennäköiseen lakkoon perumalla kiireettömiä toimenpiteitä. Työtaisteluilmoitukset vaikuttavat kiireettömien toimenpiteiden hoitamiseen torstaista 31. maaliskuuta alkaen. Kriittinen sairaanhoito turvataan myös työtaistelun aikana.

– Potilasturvallisuudesta huolehdimme tietenkin kaikissa tilanteissa. Kriittinen sairaanhoito kuten päivystys ja kiireelliset leikkaukset sekä esimerkiksi synnytykset hoidetaan normaalisti, sanoo Tyksin sairaalajohtaja Sirkku Jyrkkiö.

Tyksin hoitavasta yksiköstä ollaan suoraan yhteydessä kaikkiin niihin potilaisiin, joiden ajanvarauksiin tulee muutoksia. Jos yhteydenottoa ei tule, potilaat tulevat sairaalaan kutsussa ilmoitetun ajan mukaisesti. Potilaisiin ollaan tarvittaessa yhteydessä puhelimitse, kirjeitse tai tekstiviestillä tiistaista 29. maaliskuuta alkaen.

– Pyydämme odottamaan rauhallisesti viestiä. Soittaminen osastolle tai Tyksin vaihteeseen ei nopeuta asian hoitoa, vaan valitettavasti ruuhkauttaa puhelinliikennettä entisestään, Jyrkkiö lisää.