Ugin koulut saivat koronatestit jakoon – Huoltovarmuuskeskus toimitti laatikot Mörneen tiistaina

0
Kaupungin työsuojeluvaltuutettu Anu Isotupa luovutti testit kaupungintalolta kouluille.

Uudenkaupungin kouluissa jaetaan tällä viikolla perusopetuksen oppilaille sekä toisen asteen opiskelijoille koronatestejä. Huoltovarmuuskeskus toimitti tiistaina kaupungintalolle pahvilaatikot, joissa oli kaikkiaan 2675 testiä. Jokainen oppilas ja opiskelija saa pakkauksen, jossa on viisi testiä.

– Olen sopinut koulujen kanssa, että opettajat tai rehtorit noutavat täältä kaupungintalolta koululle testit ja jakavat ne sitten kouluissa, kaupungin työsuojeluvaltuutettu Anu Isotupa kertoo. Hän on vastannut kaupungissa myös maskien jakelusta.

Oppilaita ja opiskelijoita ohjeistetaan tekemään koronakotitesti, jos hänellä on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Tällaisia ovat esimerkiksi kuume, päänsärky, nuha ja kurkkukipu.

Mikäli testin tulos on negatiivinen, mutta oireet jatkuvat, ohjeistetaan testi toistamaan kahden vuorokauden välein muutaman kerran. Negatiivisen testituloksen saaneen tulisi välttää kodin ulkopuolisia kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan oireiden alusta laskien tai kunnes on ollut oireeton kaksi vuorokautta.

Mikäli kotona tehty koronatesti on positiivinen, tulee välttää kontaktia muihin ihmisiin viiden vuorokauden ajan oireiden alkamisesta laskien. Jos positiivisen testin tehneellä ei ole oireita, tulee silti välttää kontaktia muihin ihmisiin viiden päivän ajan.

Terveydenhuollon pcr-testiin ei tarvitse hakeutua, ellei siihen ole erityistä syytä.

Ohjeen mukaan sairastumisesta on ilmoitettava sellaisille ihmisille, joiden kanssa on ollut tekemisissä läheisessä kontaktissa ilman maskia joko oireisena tai kaksi päivää ennen oireiden alkua tai ennen positiivisen testituloksen tekemistä.