UJK-kasvatit vastakkain Naisten Liigan puolivälierissä

0
Kalantilainen Emmi Metsä-Tokila pelaa jääkiekon Naisten Liigaa Turun Palloseurassa. Kuva: Timo Savela

Jääkiekon Naisten Liigassa ovat pudotuspelit jo pitkällä. Mukana on myös uusikaupunkilaisväriä, sillä Emmi Metsä-Tokilan edustama Turun Palloseura ja Veera Lindrothin Tampereen Ilves pelaavat vastakkain puolivälierissä.

TPS johtaa ottelusarjaa 2–0 ennen torstain mahdollisesti ratkaisevaa ottelua.

TPS voitti avausottelun maalein 2–3. Metsä-Tokila sai syöttöpisteen Estelle Duvinin 2–2-osumaan.

Toisessa ottelussa Metsä-Tokila ampui 2–1-voittomaalin ajassa 53.41. Ilveksen maalissa pelaa Suomen olympiapronssille torjunut Anni Keisala .

Veera Lindroth pelasi avausottelussa Ilveksen kakkosketjun ja toisessa ottelussa nelosketjun sentterinä.

Mikäli sarja ei vielä ratkea torstaina, pelataan vielä lauantaina ja mahdollisesti sunnuntaina. Välierät alkavat ensi viikon keskiviikkona.

Muissa pareissa Kiekko-Espoo johtaa KalPaa 2–0 ja Kärpät samoin lukemin Kuortanetta. HIFK ja HPK ovat tilanteessa 1–1.

Runkosarjassa 18-vuotias Metsä-Tokila teki 26 ottelussa yhtä monta pistettä (10+16). Hän oli liigan pistepörssissä komeasti 16.

Veera Lindrothin saldo oli 25 ottelussa 3+3.

Naisten Liigassa pelattiin ensin alkusarja, jonka jälkeen kuusi parasta jatkoivat ylempään jatkosarjaan.

Alemmassa jatkosarjassa neljän liigajoukkueen seuraksi nousivat Rauman Lukko ja Alavuden Peli-Veikot. Alemmasta jatkosarjasta kaksi parasta nousi mukaan pudotuspeleihin ja loput jatkoivat karsintasarjassa.

Pudotuspelien ulkopuolelle jäi Rovaniemen Kiekko, jossa Jää-Kotkien kasvatti Saara Siivonen on pelannut yhteensä yksitoista ottelua. Siivonen pelasi kauden aikana myös kaksi ottelua Suomi-sarjan Turku HC:ssa.

Siivonen ei ole ollut RoKin kokoonpanossa karsintasarjan otteluissa. Lukossa ovat kauden aikana pelanneet UJK-kasvatit Sara Hyytiä , Mette Karru ja Taru Salo , joka on pelannut Lukossa osan kaudesta lainalla Turku HC:sta.

Karsintasarjassa RoKi on näillä näkymin pitämässä liigapaikkansa ja Lukko nousemassa Sportin tilalle liigaan yhden välivuoden jälkeen.

Sara Hyytiä oli tehokas Mestiksen 9 ottelussa pistein 3+6. Liigan alemmassa sarjassa hän teki 1+4 pistettä 10 ottelussa. Kahdessa karsintasarjan pelissä hän on toistaiseksi jäänyt pisteittä. Hyytiä on pelannut ykkösketjun keskushyökkääjänä.

Puolustaja Mette Karru iski Mestiksessä 12 ottelussa 3+9=12 pistettä ja Liigan alemmassa sarjassa 0+3 10 ottelussa. Myös hän on jäänyt toistaiseksi pisteittä karsintasarjassa. Karru on pelannut ykköspakkiparissa.

Taru Salo pelasi Lukon paidassa 9 ottelua Mestistä ja saalisti yhden syöttöpisteen. Sarjaporrasta alempana Turku HC:ssä hän on tehnyt yhden maalin kuudessa ottelussa.