UJK:lle pisteet heikommallakin viimeistelyllä

0

Monet varmasti pohtivat Jääkiekkoliiton tulospalvelun jämähtäneen jumiin, kun ParSportin ja Jää-Kotkien pelissä ei maalimerkintöjä ilmestynyt ensimmäisen erän jälkeen lainkaan. Finhockey toimi moitteettomasti, maalinteko ei.

Todella harvinainen alasarjan lätkämatsi päättyi lukemiin 1–2 ja yhtään osumaa ei nähty ensimmäisen kuuden peliminuutin jälkeen.

– Ei ole mun uran aikana tällaista tullut, enkä muista nähneenikään tällaista. Molarit pelasi hyvin, pleksit paukkui laukauksista ja tolpatkin kilisi. Siinä suurimmat syyt, miksei maaleja nähty enempää, Kotkien valmentaja Juha Ropponen äimisteli.

Kotkien kannalta ei ollut niin väliä, tehtiinkö maaleja lisää vai ei. Joukkue oli vieraskentällä päässyt aikaisin johtoasemaan ja pystyi sen loppuun asti pitämään. Nämä kaksi sarjapistettä varmistivat sen, että Kotkat pelaa ensi vuonna myös kolmosdivarissa. Kaksi joukkuetta jää varmuudella taakse, vaikka kahdesta jäljellä olevasta pelistä tulisi turkkiin.

ParSportin salama-alku tuotti avausmaalin jo 13 sekunnin kohdalla. Laukaus lipsahti Jarno Ruoholan torjunnasta verkkoon. Sen jälkeen Ruohola ei kumilimppua taakseen päästänyt. Ei, vaikka torjuntoja tuli 54 ja yksi niistä torjunnoista oli rangaistuslaukaus.

– Pelin lopussa oli aikamoinen härdelli meidän maalilla ja yksi meidän pelaajista sulki kiekon kädellään maalin edessä. Tuomari näki sen ja siitä tuli rankkari, Ropponen selvitti.

Pelikello näytti jo täyttä 60 minuutin peliaikaa, kun isännät saivat rankkarin. Tasoitus jäi haaveeksi, kun Ruohola ei ollut tässäkään yllätettävissä.

Kotkien tasoituksen tälläsi Johannes Ranta ( Markus Saarinen ) terävällä kudilla. Milo Nieminen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja vei ukilaiset 1–2-johtoon avausmaalin tehneen Rannan esityöstä. Tuskin Nieminen tai kukaan muukaan arvasi tämän olevan voitto-osuma. Näin kuitenkin kävi, vaikka vetoja maaliin päin tehtiin yhteensä 90.

– Täytyy antaa tunnustus jätkille kovasta taistelusta. Yksitoista pelaajaa oli vain mukana. Ei se aina ollut kaunista, mutta tärkein tavoite täyttyi, Ropponen iloitsi.

Kertaalleen mennään vielä vieraskentällä ja sesonki päätetään kotiaskissa. Lauantai-iltana UJK tekee visiitin Kiekko-67:n kotikaukaloon.

Juha Laine