Uudenkaupungin kaupunki on avannut monikielisen Ukrainan kriisisivun verkkosivuilleen

0
Uudenkaupungin kaupungin verkkosivuille on avattu oma kanava Ukrainan kriisin tiedotusta varten.

Uudenkaupungin kaupunki on avannut Ukrainan kriisitilanteen johdosta verkkosivuilleen erillisen Ukrainan kriisi -osion. Sivujen sisältö on tarkoitettu niin tänne saapuville ukrainalaisille, täällä asuville Ukrainan kansalaisille, kuin Ukrainan tilanteesta huolestuneille kaupunkilaisillekin. Kriisisivujen tiedot julkaistaan suomen lisäksi myös ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi. Sivustolla ohjeistetaan tulijoita ja tarjotaan heille ajankohtaista sekä päivittyvää tietoa.

Uudessakaupungissa Ukrainasta saapuvien koordinointi keskitetään aikuisten vastaanotto Arvoon, jossa toimii myös sosiaali- ja kriisipäivystys. Arvon moniammatillinen henkilökunta neuvoo ja ohjaa tulivat oikeiden palveluiden äärelle sekä huolehtii tarvittavasta viranomaisyhteistyöstä. Sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen painottaa, että tilanteen koordinoinnin ja hallinnan kannalta on tärkeää ohjata tulijat keskitetysti yhteen palvelupisteeseen.

Kaupungin tarjoamien kriisipalveluiden lisäksi sivustolle on koottu erilaisia, valtakunnallisia keskusteluapuja ja chatteja. Sivuilta löytyy myös ohjeita, tukea ja tilannetietoa antavia valtakunnallisia verkkosivustoja.

Sivuilla kerrotaan myös erilaisista auttamiskanavista. Uudenkaupungin kierrätyskeskus, osoitteessa Liljalaaksonkatu 10, vastaanottaa ehjiä ja käyttökelpoisia tavaroita, jotka jaetaan Uuteenkaupunkiin saapuville pakolaisille. Lahjoittaa voi esimerkiksi vaatteita, kenkiä, vauvan hoitotarvikkeita, hygieniatarvikkeita, leluja, pelejä ym. Myös monet yksityiset tahot ovat myös perustaneet omia auttamiskanaviaan.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kehottaa mahdollisuuksien mukaan käyttämään valtakunnallisia ja kansainvälisestikin tunnettuja auttamisjärjestöjä, joilla on luotettavat verkostot ja apu pystytään kohdentamaan juuri oikeaan paikkaan ja aikaan. Näitä tahoja ovat esim. Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Unicef ja SOS-Lapsikylä -järjestö.

– Suuri osa avusta tarvitaankin jo tänne saapuville ukrainalaisille, Rantanen muistuttaa.

Uudenkaupungin kriisisivu löytyy uusikaupunki.fi verkkosivuilta lyhytosoitteella: www.uki.fi/ukraina

Kaupungin verkkosivujen etusivulla on myös banneri, josta kriisisivustolle on helppo löytää.