Vaikeista lähtökohdista tärkeään voittoon – Korihait piti mahdollisuudet sarjapaikan uusimisesta elossa

0
Jalen Jackson teki hikipanta päässään kauden ennätyspisteensä (27) Korihaiden voittaessa Bisonsin.

Korihaiden lähtökohdat kauden tärkeimpään otteluun Loimaan Bisonsia vastaan eivät olleet helpot. Alla oli kirvelevä tappio viime keskiviikolta sekä avainpelaajien sairastelut vaikeuttivat harjoittelua. Uusikaupunki Areenan kauden ennätysyleisön (568) edessä Korihait napsi kuitenkin tärkeä sarjapisteet lukemin 82–73 ja piti mahdollisuudet sarjapaikan uusimiselle vielä hyvinä.

Vähäiset harjoitukset näkyivät ottelun alkaessa, kun haiparven hyökkäämisestä ei tullut mitään ja Bisons karkasi aggressiivisen puolustuksen turvin johtoasemaan. Pian kuitenkin Jalen Jacksonin (27pist) kovien henkilökohtaisten suoritusten kautta Korihait tuli peliin mukaan. Toisen neljänneksen jälkeen Korihait ei luopunut enää johtoasemastaan.

– Toisella neljänneksellä puolustaminen oli loistavaa. Kolmannella neljänneksellä puhuimme Mikon (apuvalmentaja Jalosen) kanssa, että meille vähän jopa tarjottiin peliä, kommentoi neljännen voittonsa päävalmentajana ottanut Teemu Turunen.

Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkue sai hyvän vaihteen päälle ja tuli vielä tasoihin (65–65), mutta Korihaiden puolustus sai tarvittavat pysäytykset. Hyökkäyspäässä haiden kärkipelaajat olivat tehokkaita eritoten Jackson ja puolikuntoisena pelannut Mitchell Smith (15pist).

– Lopussa olimme paljon vahvempia mitä vastustaja. Aika moni jätkä pelasi todella kovan matsin, Turunen kehui.

600:nnen Korisliiga-ottelunsa pelannut Bojan Sarcevic otti takamiehelle kovat 12 levypalloa. Sarcevicin hyökkäystehot ovat olleet viime aikoina nousussa ja se on varmasti ollut yksi iso tekijä Korihaiden hyvälle vaihteelle. Perjantaina pisteitä kertyi 13.

Voitolla haiparvi meni keskinäisissä peleissä ohi Bisonsista (2–1) ja ero sarjataulukossa kaventui neljään pisteeseen. Turunen tiedostaa, että homma ei ole silti omissa käsissä, kun viisi ottelua on jäljellä.

– Lähdetään tappelemaan jokaisesta pisteestä, Turunen päätti.

Taistelu pisteistä jatkuu ensi viikon keskiviikkona vierasottelulla BC Nokiaa vastaan.