Valmet Automotive on noussut ilmastotyössä yhdeksi alan johtavista toimijoista

0
Valmet Automotive on saavuttanut tavoitteena olleen tuotannon hiilineutraaliuden tämän vuoden alussa.

Valmet Automotive -konserni on saanut luokituslaitos DNV:n vahvistuksen toimintansa hiilineutraaliudelle tämän vuoden alusta alkaen. Hiilineutraalius on Valmet Automotiven strateginen päämäärä, ja yritys on vähentänyt toiminnoistaan johtuvia päästöjä merkittävästi viime vuosina. Nyt yhtiö onkin yksi autoteollisuuden johtavista toimijoista ilmastotyössä.

– Valmet Automotive on ilmastotyössä edistyksellinen, vahvasti sitoutunut ja valveutunut toimija. Nyt julkistettu ja kolmannen osapuolen vahvistama sitoumuksemme tarkoittaa, että Valmet Automotive on toiminnassaan hiilineutraali ja samalla yksi toimialamme edelläkävijöistä, painotti Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotive on toteuttanut aktiivisesti toimenpiteitä CO2-päästöjensä vähentämiseksi jo vuosien ajan. Yritys käyttää toimipaikoissaan vain uusiutuvista lähteistä tulevaa sähköä, ja sen Greenhouse Gas Protocol mukaan lasketut CO2-päästöt vähenivät vuosien 2019–2021 aikana noin 80 prosenttia. Valmet Automotive jatkaa järjestelmällistä työtä päästöjen vähentämiseksi.

Päästönsä Valmet Automotive kompensoi kansainvälisesti sertifioiduilla projekteilla, jotka edistävät uusiutuvan sähkön ja energian tuotantoa. Toistaiseksi kompensaatioprojektit keskittyvät kehittyviin maihin, missä ne tuottavat suurimman lisäarvon.

Valmet Automotive tulee standardin vaatimusten mukaisesti julkaisemaan vuosittain raportin päästöistään, niihin vaikuttavista toimista sekä kompensaatioista.