Valmet Automotive valmisti viime vuonna yli 400 000 akkua

0
Valmet Automotivella on akkutehtaat Uudessakaupungissa, Salossa ja Saksassa.

Valmet Automotive valmisti ennätysmäärän akkuja viime vuonna toimittamalla asiakkailleen yli 400 000 akkupakettia. Tuotantoennätyksen taustalla oli korkea asiakaskysyntä ja siihen liittyvä tuotannon tehostaminen, Salon akkutehtaan laajennus sekä Uudenkaupungin akkutehtaan käynnistys. Valmet Automotive jatkaa akkutarjontansa laajentamista ja monipuolistamista.

– Tuotantoennätys on upea saavutus, joka osoittaa, kuinka nopeasti Valmet Automotive on lisännyt osaamistaan kaikessa akkuihin liittyvässä toiminnassa. Jatkamme liiketoimintamme kehittämistä, jotta voimme vastata asiakastarpeisiin jatkossakin, kertoo EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotive valmistaa 48V- ja korkeajänniteakkuja usealle autoteollisuuden asiakkaalle Salon ja Uudenkaupungin akkutehtailla. Akkujen tuotantomäärä kasvoi vuonna 2021 peräti kaksinkertaisiksi edellisvuoteen verrattuna. Samalla akkujen tuotannosta vastaavan EV Systems -liiketoimintalinjan henkilöstömäärä ylitti jo 1000 työntekijää.

Viime vuosi oli yhtiön EV Systems -liiketoimintalinjalle muutenkin kasvun vuosi. Valmet Automotive julkisti kolme akkuvalmistussopimusta, avasi Uudenkaupungin autotehtaan yhteyteen uuden akkutehtaan ja laajensi Salon akkutehdasta. Saksassa yritys laajensi akkujen testauskeskusta ja käynnisti uuden akkutehtaan rakennustyöt. Yhtiö esitteli oman Modular Power Pack -akkujärjestelmän useisiin erilaisiin sovelluskohteisiin.

Valmet Automotive on muutamassa vuodessa noussut maailman johtavien akkujen sopimusvalmistajien joukkoon. Lisäksi yrityksestä on tullut järjestelmätoimittaja, joka tarjoaa kattavasti akkujen tuotekehitys-, testaus- ja valmistuspalveluja.