Vapaaehtoiset aloittivat Ukraina-keräyksen

0
Lahjoitustavaroista on jo päästy tekemään muun muassa äitiyspakkauksia Ukrainaan. Ensimmäinen kuorma lähti keskiviikkona.

Vapaaehtoiset uusikaupunkilaiset aloittivat keräyksen Ukrainan sodan uhreille. Keräyspiste avattiin Vakka-Suomen Sanomien kiinteistöön Rauhankatu 8:aan ja sinne voi toimittaa tavaraa arki-iltaisin klo 17–19 ja aina, kun tiloissa on valo, yksi keräyksen organisoijista, Eija Järvinen kertoo.

Tarvetta on erityisesti säilykkeistä, kekseistä, nopeasta ruoasta, äidinmaidonkorvikkeista, sairaalatarvikkeista,  kirurgisista välineistä, lasten ja miesten käyttämättömistä alusvaatteista, ja miesten villasukista, paristoista, yönäkölaitteista, taskulampuista, makuupusseista, ilmastointiteipistä, kylmälaukuista ja radiopuhelimista.

– Toivomme, että tavarat ovat siistejä ja alusvaatteet uusia. Naisten vaatteille ei nyt ole tarvetta. Kotinsa menettäneillä ihmisillä ei tietysti ole mitään, ei edes neulaa ja lankaa, ukrainalainen Olga Gotsmanova sanoo.

Lahjoitustavarat lajitellaan, lasketaan, merkataan ja kuljetetaan suoraan Ukrainaan. Tieto keräyksestä on jo levinnyt tehokkaasti Puskaradio Uusikaupunki -facebook-sivun kautta.

– Ihmisillä on valtava into auttaa. Pääsimme jo keskiviikkona viemään ensimmäisen kuorman pakettiautolla Ukrainan ja Puolan rajalle Uudestakaupungista ja Laitilasta kerättyä tavaraa. Tähän kyytiin tehtiin muutama äitiyspakkaus Ukrainaan äitiyspakkauslaatikoihin. Suunnitteilla on lähettää jo hankittu linja-auto hakemaan Puolan rajalta naisia ja lapsia ja samalla viedä tavaraa sinne. Tähän  projektiin tarvitsisimme organisointiapua viranomais- ja lupa-asioiden suhteen sekä paikallisten yrittäjien tukea polttoaine- ym. -kuluihin, Järvinen sanoo.

Keräyksen järjestäjät haluavat jo nyt kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet lahjoituksia. Keräyspiste on avoinna ainakin maaliskuun loppuun.

Pirkko Varjo