Viestipyhiinvaellus elokuussa Vakka-Suomeen

0
Valtakunnallinen viestipyhiinvaellus pysähtyy elokuussa myös Kalannin kirkossa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestämä viestipyhiinvaellus kulkee kesän aikana Savonlinnasta Turkuun ja jatkuu Pyhän Olavin merireittiä pitkin saaristoon ja Ahvenanmaalle.

Viestipyhiinvaellus alkaa 26. toukokuuta Savonlinnan tuomiokirkossa. Vaellus päättyy 19. elokuuta Jomalan kirkon pyhiinvaellusmessuun.

Pyhärannan Ihoden koulussa viestipyheenvaltajat vierailevat 6. elokuuta, Kalannin kirkkoon he saapuvat 8. elokuuta ja jatkavat sieltä 9. elokuuta Vehmaan Pyhän Margareetan kirkkoon.

Viestipyhiinvaellukselle voi osallistua joko yksittäiselle osuudelle tai vaikkapa koko reitille. Pyhän Olavin reittien kautta se kytkeytyy pohjoismaisiin historiallisiin pyhiinvaellusreitistöihin. Kirkon tiedotteen mukaan vaellukseen osallistumalla voi olla mukana osana laajempaa sukupolvien ketjua ja sitä kautta kulkevaa kohtuuden kulttuurin liikettä. Tänä vuonna reittiä vaelletaan kohtuuden, kestävyyden ja toivon nimissä.

Teemana vaelluksella on vesi. Reittiä kuljetaan suurten vesistöjen äärellä, juomakelpoisen veden riittävyys tulevaisuudessa on merkittävä ekologinen kysymys. Tavoitteena on tuottaa ekologinen vaellustapahtuma, jossa otamme huomioon kestävyyden eri osa-alueet.

Vaellus etenee kesän aikana kuuden hiippakunnan alueella, joista jokainen alue järjestää vaelluksen kulun omalla tavallaan. Vaellusta voi kulkea eri alueilla esimerkiksi kävellen, pyöräillen ja kirkkoveneellä. Mukana on laaja joukko erilaisia yhteistyökumppaneita matkailutoimijoista palvelun tuottajiin, yhdistyksiin ja organisaatioihin. Ilmoittautuminen viestipyhiinvaelluksen eri osuuksille käynnistyy viimeistään huhtikuun aikana.