Vihdoinkin tuli päätös Valvirasta

0

23.11.2021 noin klo 10 tuli viesti Valvirasta. Olin silloin töissä, niin en ehtinyt katsoa, mutta sydämeni hakkasi niin nopeasti. Tauolla heti katsoin viestin. Se oli erittäin pitkiä lukea ja hyppäsin suoraan viimeiseen lauseeseen.

Olin hakenut Valviralta välittömästi, kun sain yki-testin (kielitesti) tuloksen eli helmikuussa. Ja se oli heinäkuussa, jolloin tuli muutama asia hakemuksen täydentämiseksi Valvirasta. Silloin noin kahden viikon kuluessa olin tehnyt kaiken mitä Valvira oli vaatinut hakemuksen täydentämiseksi.

Usein kaikille kesä on arvokas ja totta kai se on, mutta silloin opintolaitokset ovat kiinni eli melkein kaikki ovat lomalla ja se oli huono minulle, koska Valviran pitäisi laittaa minun kurssikuvauksen suomalaiselle opintolaitokselle tarkistus vastaako koulutukseni suomalaista koulutusta.

No, tämä odotteluaika oli hirveän huonoa. Elokuussa taas laitoin Valviralle viestiä ja kysyin missä vaiheessa minun käsittelyni oli ja silloin he sanoivat, että vielä se kestää, koska Valviralla oli hakemuksissa ruuhkaa.

No, se oli todella turhauttavaa, mutta en voisi tehdä mitään. Voin vain ”odottaa”. Onneksi minulla on työtä terveystalossa, muuten olisin masentunut. Vihdoinkin marraskuussa tuli päätös ja siellä kirjoitettiin, että minun tarvitsee suorittaa muutama kurssi, eli noin 17 opintopistettä.

Vaikka tämän käsittelyaika kesti niin kauan, heti kun sain päätöksen, otin yhteyttä suomalaisen opintolaitoksen lehtoriin. Hänen kanssaan sovitin yhden tentin ja muutamat kirjalliset asiat, jotka piti suorittaa 31.12.2021 mennessä.

Ja vielä yksi kurssi helmikuussa ja sen harjoittelu 10.4.2022 asti.

Oikeasti, ei tunnu hyvältä, että odotin niin kauan, mutta toisaalta mietin, että tieteellisellä alueella kaikki pitäisi olla tarkkaa ja ammattilaisen henkilön pitäisi tarkistaa hyvin. Mutta vielä toivon ainakin tämän käsittelyajan olevan lyhyt.

Vielä se on sanottava, että kun otin yhteyttä opintolaitoksen lehtoriin, hän oli todella mukava ihminen. Hänen takiaan minun lisäopintoni eli mitä Valvira on vaatinut oli hyvin järjestetty.

Vaikka vielä kurssi kestää, eli vasta huhtikuussa minä voin suorittaa koko kurssin, tuntuu ainakin nyt hyvältä, että kohta kaikki on valmista ja voin olla ammattilainen.

Kun minä suoritan kaikki lisäopinnot, taas haen Valviralta luvan. Ja toivon, että huhtikuussa 2022 saan luvan olla röntgenhoitajana Suomessakin.

Pooja Shah

kirjoittaja on muuttanut

Uuteenkaupunkiin Nepalista ja

opiskellut suomen kieltä