VR Transpointin idän tavaraliikenne käynnistyy jälleen

0

VR tiedotti viime viikolla, että yritys keskeyttää idän tavaraliikenteen Venäjän rautateihin kohdistuvien UK:n pakotteiden vuoksi. Nyt VR on saanut viranomaisilta tarkennuksen, jonka mukaan kyseiset pakotteet eivät koske VR-konsernin sopimuksia. Idän tavaraliikenne on siis käynnistynyt tänään uudelleen. Tämä tarkoittaa siis myös Uudenkaupungin Yaran kuljetuksia.

– Viime viikolla tulleen päätöksen jälkeen olemme jatkaneet keskusteluja UK:n viranomaisten ja pankkien kanssa pakotteiden velvoittavuudesta yhtiötämme kohtaan. Britannian viranomaisten ja pankkien täsmennetyn tulkinnan mukaan pakotteet eivät koske toimintaamme. Näin ollen voimme jatkaa tärkeää rautateiden vienti-, tuonti- ja transitoliikennettä ja pitää samalla Suomen vientiteollisuuden pyörimässä. Pakotteet kohdistuvat usein henkilöihin ja sitä kautta lähettäjiin tai tavaranomistajiin ja pakotteiden alaisia kuljetuksia emme jatkossakaan kuljeta. Mahdollisista pakotteista ja lisärajoituksista päättävät viranomaiset ja toimimme aina heidän ohjeistuksensa mukaan, VR Groupin toimitusjohtaja Lauri Sipponen sanoo.

VR Transpointin palvelut painottuvat vientiteollisuuden tuote- ja raaka-ainekuljetuksiin. VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit vuonna 2021 oli noin 37 miljoonaa tonnia. Suomen ja Venäjän välinen rahti on noin kolmannes kokonaistonneista.