Yaran höyryturbiinissa lauantaina tulipalo– Vaikuttaa tehtaan sähköntuotantoon

0
arkistokuva

Yaran Uudenkaupungin tehtaan voimalaitoksen höyryturbiinissa sattui lauantai-iltana tulipalo. Palo syttyi puolen seitsemän aikoihin ja paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Tulipalossa ei sattunut henkilövahinkoja.

– Öljyä pääsi vuotamaan kuumalle pinnalle ja siitä syttyi pieni tulipalo. Yaran henkilökunta sai kuitenkin sen nopeasti sammutettua ja pelastuslaitos kävi paikalla tarkastamassa tilanteen, Yara Uudenkaupungin tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää kertoo.

Höyryturbiinin palo ei vaikuttanut Yaran tehtaan lannoitetuotantoon, mutta Kankaanpään mukaan vaikutukset ovat tehtaan sähkötuotantopuolella.

– Palon takia tehtaan oma sähkötuotanto on nyt hetkellisesti pienempää, Kankaanpää lisää.