Yaran kuljetukset siirtyvät satamaan – VR Transpoint keskeyttää idän tavaraliikenteen

0

VR Transpoint tiedotti viikonloppuna, että se keskeyttää idän tavaraliikenteen toistaiseksi pakotteiden vuoksi. VR siis palauttaa vaunut Suomesta Venäjälle toistaiseksi.

– Venäjän rautateihin (RZD) kohdistuvien pakotteiden vuoksi idänliikenteen jatkaminen on toistaiseksi mahdotonta. VR Group on velvollinen noudattamaan länsimaiden asettamia pakotteita, VR Transpointin johtaja Martti Koskinen sanoo.

Tämä muutos vaikuttaa myös Yaran Uudenkaupungin tehtaaseen siten, että junavaunujen avulla tuotavat raaka-ainekuljetukset päättyvät toistaiseksi.

– VR:n ilmoitus koskee kaikkia Venäjältä tulevia junia, joten se koskee myös raaka-ainekuljetuksiamme. Emme kuitenkaan sulje tehdastamme, vaan toiminta jatkuu. Raaka-aineet tulevat nyt meille laivoilla satamamme kautta, Yaran Uudenkaupungin tehtaan johtaja Teija Kankaanpää kertoo.

Yara tiedotti vastikään, että lannoitteiden tämänhetkisen parantuneen saatavuuden johdosta yritys lisää tuotteita myynnissä olevaan tuotevalikoimaan ja laskee rakeisten peltolannoitteiden hintoja.

– Myymme tuotannossa olevia tuotteita, ja toimitamme kaikki jo tilatut lannoitteet sekä uudet tilaukset tiloille suunnitelman mukaisesti, yrityksen viestinnästä kerrotaan.

Ukrainan sodan takia markkinoilla jatkuu edelleen epävarmuus ja niukkuus. Yara selvittääkin parhaillaan vaihtoehtoisia raaka-ainetoimittajia.