Apupupuja ukrainalaislapsille – Voit auttaa kutomalla

0
Apupupun ohjeet voit katsoa SPR:n sivuilta tai noutaa esimerkiksi Ystäväntuvalta.

Suomen Punainen Risti on aloittanut Apupupu-kampanjan. Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Tavoite on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi.

Taiteilija Anu Pensola suunnitteli Apupupun alun perin 2000-luvun alussa Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ohjelmaa varten ja nyt Apupupujen työohje on päivitetty SPR Turun osaston aloitteesta. Apupupulla on ”serkkuja” eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi australialainen Trauma Teddy tekee samaa työtä kuin Apupupu.

Myös Punaisen Ristin Uudenkaupungin ja Kalannin osastot ovat mukana Apupupu-kampanjassa. Apupupun voikin kuka vain neuloa ja puput voi toimittaa Uudessakaupungissa Ystävän Tupaan, osoitteeseen Alinenkatu 26, ja Kalannissa Kukkakauppa Kultapiiskuun. Ohje on ladattavissa Punaisen ristin rednet-sivustolta rednet.punainenristi.fi, tulostettuja ohjeita saatavilla lisäksi Ystävän Tuvalla ja Kukkakauppa Kultapiiskussa.

Kampanja on käynnissä 31.5 asti.