Autotehtaalla neuvotellaan työntekijöiden vähennystarpeesta

0
Uudenkaupungin autotehtaalla katumaasturin tuotanto, eikä korvaavaa tuotanto ole nopealla aikataululla luvassa,

Valmet Automotive Uudenkaupungin autotehtaalla on tänään annettu neuvotteluesitys henkilöstön vähentämistarpeesta. Esityksen perusteena on tuotannollinen ja taloudellinen sopeutustarve, joka johtuu autotuotannon määrän merkittävästä vähenemisestä tulevan syksyn aikana.

Tuotantomäärien laskuun liittyvät muutosneuvottelut koskevat koko autonvalmistusliiketoimintaan liittyvää henkilöstöä. Sopeutustarve on enintään 1100 henkilöä. Valmet Automotiven ilmoituksen mukaan harkittavia toimenpiteitä ovat lomautukset, irtisanomiset sekä toimenkuvien muutokset.

– Sopeutustarpeen toteutukseen etsitään neuvotteluissa henkilöstön ja yrityksen edut parhaiten huomioivia ratkaisuja, todetaan Valmet Automotiven julkaisemassa tiedotteessa.

Uudenkaupungin autotehtaalla Mercedes-Benzin A-sarjan tuotanto jatkuu suunnitelmien mukaisesti, sillä välitön uhka mallin valmistuksen keskeyttämisestä komponenttipulan vuoksi on väistynyt. GLC-katumaasturin valmistus on päättymässä sopimuksen mukaisesti kesäkuussa, eikä korvaavaa tuotantoa ole nopealla aikataululla saatavilla.

Muutosneuvotteluissa käsiteltävä sopeutustarve ei koske yrityksen akkuliiketoimintoja, A-sarjan valmistusta, eikä käynnissä olevia projektitöitä. Valmet Automotive on aiemmin ilmoittanut kahdesta sähköautoprojektista, jotka tulevat tuotantoon Uudenkaupungin autotehtaalla vuosina 2022 ja 2023.