Autotehtaalta jälleen hyviä uutisia

0

Olaf Bongwald on toiminut Valmet Automotive -konsernin toimitusjohtajana heinäkuusta 2018 alkaen. Bongwald on lyhyessä ajassa rakentanut Suomen toiminnoille kasvua viemällä Valmet Automotivea sähköiseen liikenteeseen.

Salon akkutehdas oli strategian toteuttamisessa ensimmäinen virstanpylväs. Uudessakaupungissa Valmet Automotive avasi akkutehtaan syksyllä 2021. Hallin avajaisissa oli tilaa valmiina odottamassa uusien tuotantolinjojen käyttöönottoa. Viime vuonna yhtiö toimitti jo yli 400 000 akkupakettia asiakkailleen.

Tiistaina Valmet Automotive julkisti jälleen hyvän uutisen. Valmet Automotive on sopinut sähköautojen valmistuksesta saksalaisen Sono Motors -yhtiön kanssa. Sion-autojen tuotanto käynnistyy jo ensi vuoden syksynä ja sopimuksen pituus on seitsemän vuotta. Valmet Automotive valmistaa Sono Motorsille näillä näkymin kaikkiaan 257 000 ajoneuvoa.

Aurinkoenergiaa hyödyntävä Sion nostaa Uudenkaupungin tuotannon täysin uudelle tasolle. Sono Motors -sopimus vahvistaa myös Valmet Automotiven kestävän kehityksen tavoitteita.

Hyvät uutiset ovat tänä aikana erityisen tervetulleita, kun korona ja Ukrainan tilanne vaikeuttavat teollisuuden ja myös autotehtaan toimintaa. Osapulaa ei ole vieläkään kokonaan ohitettu, vaan Valmet Automotive joutuu käymään muutosneuvotteluita henkilöstön kanssa siltä varalta, että osapulasta tulee jälleen akuutti. Lomautuksiin on varauduttava, vaikka yhtiö on kovassa iskussa ja kasvussa.

Hyvät uutiset antavat työntekijöille kuitenkin varmuuden, että töitä jatkossa riittää. Tämä tarkoittaa, että myös Uudenkaupungin tulevaisuus näyttää hyvältä. Esimerkiksi uuden asuintuotannon ja lähijunaliikenteen käynnistyminen vaatii juuri tällaisia hyviä uutisia.

Teija Uitto