Cykel party tulee taas – Toukokuinen tapahtuma yhdistää ruokailua, pyöräilyä ja ihmisiä

0
Cykel Party -tapahtuma on alkujaan lähtöisin Ruotsista.

Kaupungissa järjestetään toukokuussa jälleen ruokailua ja pyöräilyä yhdistävä Cykel party -tapahtuma. Tänä vuonna luvassa on jo yhdeksäs tapahtuma, tosin oikeasti 10-vuotisjuhlat olisi pitänyt pitää jo viime vuonna, mutta korona sekoitti suunnitelmat.

– Pyöräilyn, hyvän ruoan ja juoman yhdistävä tapahtuma on monelle uusikaupunkilaiselle tärkeä vuosittainen kesäkauden aloitus, toisena tapahtuman järjestäjänä toimiva Violetta Liukkonen kertoo.

Liukkosen lisäksi tapahtuman järjestelyistä vastaa Anna Heinikkala .

– Sysäsimme tapahtumaa ennen järjestäneet äitimme syrjään ja otimme ohjat omiin käsiimme. Olemme mukana vapaaehtoisesti ja täydellä sydämellä, koska olemme itsekin osallistuneet tapahtumaan joka vuosi siitä lähtien, kun ikää on riittänyt, Liukkonen lisää.

Cykel party -tapahtumaan ilmoittautuminen loppuu 25. huhtikuuta ja varsinainen tapahtuma järjestetään lauantaina 14. toukokuuta. Tapahtumassa on 18 vuoden ikäraja.

Ilmoittautumisajan päätyttyä joka aterialle arvotaan kolme kahden hengen paria. Illan aikana pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, koska seurue vaihtuu matkan varrella.

Mukaan ilmoittautuneet saavat infokirjeet noin viikkoa ennen tapahtumaa ja kirjeessä kerrotaan, kokkaako pari alkuruoan, pääruoan vai jälkiruoan sekä sen, mihin aikaan ruoan on oltava valmis. Kirjeessä kerrotaan myös tieto siitä, mihin osoitteisiin osallistuja pyöräilee illan aikana sovitun aikataulun mukaisesti.

Tapahtuma käynnistyy toukokuussa yhteisellä torikokoontumisella, jonka jälkeen ilta jatkuu ennakkoon sovitulla tavalla. Jälkiruoan jälkeen osallistujat pyöräilevät vielä loppujuhlapaikalle.

Osallistujat siirtyvät paikasta toiseen pyörillä, jotka he ovat koristelleet ilmapalloilla. Myös ruokapaikkojen ulkopuolelle on hyvä kiinnittää ilmapalloja, jotta paikalle löytäisi helpommin. Osallistujat maksavat itse tarjoamansa ruoat ja juomat, joten he ruokailevat muiden luona veloituksetta.

Tapahtumaan voi ilmoittautua sähköpostitse 25.4. asti osoitteeseen cykelpartyuki@gmail.com. Ilmoittautumisviestissä on kerrottava myös katuosoite, jossa ruokailu tapahtuu sekä osallistujien puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Myös mahdolliset ruokarajoitteet on ilmoitettava.