Eija Kantola ja Kyösti Mäkimattila esiintyvät hyväntekeväisyyskonsertissa Laitilassa

0
Eija Kantola

Sunnuntaina 10. huhtikuuta kello 18 kuullaan Laitilan urheilutalolla eturivin artisteja. Lavalle astuvat Eija Kantola ja Kyösti Mäkimattila . Artisteja säestää Omega-orkesteri.

Vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola on kotimaisen iskelmätaivaan kestosuosikki. Musiikki on kuulunut hänen elämäänsä lapsuudesta asti – ensimmäisen bändinkin hän perusti jo 14-vuotiaana.

Ammattimuusikkona hän on kulkenut niin huvipaikoille kuin konserttiareenoille. Tärkeitä tapahtumia Eijan uralla ovat olleet menestys Seinäjoen Tangomarkkinoilla (1992), Syksyn Sävelen voitto (1994) ja Suomen Euroviisukarsintojen toinen sija. Eija on palkittu myös monipuolisesta urasta ja taitavista tulkinnoistaan Kullervo Linna -palkinnolla (2015).

– Ihanaa, kun keikkapaikat ovat taas auenneet, ja pääsen Omegan kanssa tositoimiin. Olen kaivannut kovasti live-esiintymisiä ja yleisön kohtaamista, sanoo Eija Kantola.

Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja ja lauluntekijä sekä kirjailija ja runoilija. Hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013.

Kyösti esiintyy pääsääntöisesti tanssilavakeikoilla Varjokuva-orkesterin kanssa, mutta lisäksi hän viihdyttää yleisöä erilaisissa konserteissa, tapahtumissa ja tilaisuuksissa sekä muiden orkesterien solistina.

Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön.

– Olen kaivannut esityksen ja yleisön välistä energiaa. Tämä keikka tuli mukavana yllätyksenä. Asia koskettaa itseäni, koska Internetin myötä maailma on pienentynyt, ja sota on tullut lähelle, sanoo Kyösti Mäkimattila.

Konsertin puolituntisella väliajalla toimii ukrainalainen puffetti. Tarjolla ovat kahvi ja leivos. Kotimaansa lipun värein koristeltuja leivoksia ukrainalaiset ovat tehneet sekä Laitilassa että Eurassa. He ovat mukana kaikissa järjestelyissä ja tietenkin tarjoilemassa.

– Jokainen voi auttaa ukrainalaisia omalla tavallaan. Konserttiin osallistuminen on varmasti hauska auttamistapa, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva laitilalainen Janne Soini .

Artistit esiintyvät palkkioitta. Konsertissa liput ja leivoskahvit myydään käteisellä. Lippuja on myynnissä myös Ticketissä.

– Kaikki tuotto menee ukrainalaisten auttamiseen sekä Suomessa että Ukrainassa, lupaa tapahtuman järjestäjiin kuuluva panelialainen Manu Hakala .

Jussi Vaajasaari