Euroopasta ei mitään hyvää kerrottavaa

0

Historian kirjoja selatessani jouduin ikäväkseni toteamaan, että tämä oma maanosamme toistuvasti on ollut inhimillisen pahuuden tyyssija. Tällä kertaa julmuuksia harjoittamassa ovat venäläiset.

Heidän hirmutekojensa seurauksia saamme päivittäin nähdä median toimittamista uutisista. Edellisellä kerralla jouduimme itse olemaan hirmutekojen kohteena. Nyt meitäkin tullaan rankaisemaan taloudellisesti.

Tuo kaikki on kuitenkin vielä vähän verrattuna siihen valtavaan ihmisten tuhoamiseen, joka aikanaan on toimeenpantu venäläisten omassa kotimaassa ihan heidän oman hallitsijansa käskyistä.

Vilkaisu pohjoismaiden historiaan osoittaa, että ruotsalaisetkin ovat olleet pahoja. On suorastaan käsittämätöntä, että aikanaan vain parin miljoonan suuruinen kansa onnistui sotaretkillään terrorisoimaan muita eurooppalaisia niin laajasti kuin tapahtui.

Käyttivät itämaakuntansa suomalaisia ”hakkaamaan päälle” ja osallistumaan julmuuksiin kaukana Keski-Euroopassa asti. Eikä pidä unohtaa viikinkien omana aikanaan tekemiä julmia retkiä kauas Itä-Eurooppaan. Heidän jäljiltään jäi nimeksikin Russia. Norjasta kotoisin olevat viikingit harjoittivat säännöllisesti terroriaan myös pitkin Euroopan länsirannikkoa ja Britanniaa.

Liettua oli aikanaan iso valtakunta, jonka alue ulottui kauas itään. On kuvaavaa, että Perkele on väännös heidän silloin palvelemansa jumalan nimestä.

Saksa oli aikanaan vain erillisten ruhtinaskuntien muodostama tilkkutäkki, jonka osat sitten liittyivät toisiinsa. Siellä valtaan päässyt diktaattori vetää vertoja Venäjän hirmuhallitsijoille ainakin tapattamiensa ihmisten lukumäärissä. Miljoonat ihmiset menettivät henkensä Hitlerin ja Stalinin riehuessa Euroopassa.

Eikä ole miellyttävää lukea historian kirjoista siitäkään kuinka eurooppalaiset ovat levittäneet pahuuttaan siirtomaavaltansa puitteissa muihin maanosiin. Riiston, kansanmurhien ja ihmisten tappamisen kohteena on ollut koko Afrikka sekä Etelä- ja Väli-Ameriikka ynnä Kaukoidässä Intia ja osa Kiinaa.

Alankomaiden hallitsijat olivat yksi pahimmista siirtomaavallan harjoittajista. Mutta eivät espanjalaiset, portugalilaiset ja englantilaiset nekään parempia olleet. Muistona ei puolilla maailmaa valtakielinä puhutaan nykyisin espanjaa, portugalia ja englantia mitä näistä kustakin minnekin on iskostettu.

Reino Alho