Hallituksen hallitsemattomuus

0

Reino Alholta on tullut paljon hyviä kirjoituksia, tiistaina 12.4. oleva kirjoitus oli aivan erinomainen.

Tämä hallituksen saamattomuus on ollut aivan omaa luokkaansa. Ainoa asia, josta saadaan hiukan säästettyä, on tienhoito, täällä on länsimaiden kovin verotus varsinkin autoilusta ja surkeimmat tiet.

Kansanedustajilla on avustajia ja noita kovapalkkaisia valtiosihteereitä ym. ennätysmäärä (niitähän piti vähentää, kun tuo EU-puheenjohtajuus loppui, näinhän ei tapahtunut). Tämä johtuu vain siitä kun joka kaverille, puoluetoverille ja sukulaiselle pitää järjestää hyväpalkkainen toimi, jos vaikka sattuvat tippumaan eduskunnasta.

Nyt kun tehdään taas yhtä uutta himmeliä, nimellä sote-uudistus, niin moni kansanedustajakin on jo hakenut kovapalkkaiseksi hyvinvointialueen johtajaksi.

Jos tuo VTV rupeaisi taas tekemään työnsä, niin seuraava tarkasteltava kohde voisi olla tämä sote-uudistus. Pitäisi laskea johtajien sekä heidän sihteeriensä jne. menot ja varsinaiseen hoitotyöhön menevät rahat mm. lääkärien ja hoitajien palkat jne. Näihin johdon palkkoihin pitäisi laskea myös nämä sotevaltuustojen palkkiot ja täysin tarpeettomat uudet puoluetuet.

Kun kerran tulee suuremmat hoitoalueet, niin tästä johtuen johtajien ja hallinon henkilöstön määrän pitäisi laskea ja siihen käytettävän rahan määrän pitäisi myös vähentyä ainakin 20%. Vastaava summa pitäisi lisätä toiselle puolelle, palkkaamalla lisää lääkäreitä ja hoitajia sekä korottamalla hoitajien palkkoja.

Jos tätä ei saada tehtyä ja parannettua hoitoon pääsyä sekä hoidon tasoa, niin koko tämä tuleva uudistus on ollut turha ja tosi kallis kokeilu.

Vielä kommentti hallituksen saavutuksista, kun uutisoivat muutama viikko sitten, miten tuo heidän asettamansa työllisyystavoite on lähes saavutettu. Mutta siitä ei puhuttu mitään, että samaan aikaan tehtyjen työtuntien määrä on laskenut!

ps. Kyllä tuosta 17 000 euron johtajan palkasta voisi aivan hyvin leikata yhden sairaan-/kotihoitajan palkan verran, näin saataisiin luotua muutama oikea työpaikka tällä hallituskaudella.

Tapani Caseliukselta myös erinomaiset kommentit, varsinkin tuosta läänien lopettamisesta. Nyt pitäisi ottaa nuo läänit takaisin käyttöön ja hoitaa sen mukaisesti myös nämä sote-asiat, sekä lopettaa kaikki avit ja elyt ym. hallintohimmelit.

Pasi Suominen